Rabarber crumble


Totale tijd: 45 min
Bereiding: 15 min
Oven: 30 min
Personen: 8
Kilocalorieën: 1612 kcal in totaal | 202 kcal per portie
Kosten bij : €7,48 in totaal | €0,94 per portie
Geplaatst op: 13 mei 2020
Laatst bijgewerkt: 6 juni 2023

Ingrediënten

Vulling
  • 500 gram rabarber
  • 50 gram suiker
  • Optioneel: 1 zakje vanillesuiker
  • Optioneel: 150 gram aardbeien, bramen of andere rode vruchten

Kruimellaag
  • 60 gram boter of (plantaardige) margarine
  • 100 gram bloem
  • 60 gram suiker

Materiaal
  • Bakvorm of ovenschaal van ongeveer 20x20 cm
  • Kookpan
  • Beslagkom

Bereiding

Vulling
- Snijd de uiteinden van de rabarber en snijd de rabarber in stukjes. Je hoeft rabarber niet te schillen.

- Doe de rabarber in de bakvorm. Sprenkel eventueel de (vanille)suiker over de rabarber.

- Snijd eventueel de andere vruchten in plakjes en leg deze bovenop de rabarber.


Kruimellaagje
- Snijd de boter in blokjes.

- Doe de boter, bloem en suiker bij elkaar. Kneed het losjes en wrijf tussen je handen zodat er kruimels ontstaan. Als je echt gaat kneden, ontstaat er een bal deeg en dat wil je niet.


Samenstellen
- Doe de kruimellaag bovenop de rabarber en bak de rabarber crumble gedurende 30 minuten op 180°C.

- Tip: dit gerecht is perfect als dessert, maar elk ander moment van de dag ook erg lekker :).

Resultaat: