Totale tijd: 45 min Bereiding: 15 min Oven: 30 min Personen: 8 Kilocalorieën: 1612 kcal in totaal | 202 kcal per portie Kosten bij : €7,48 in totaal | €0,94 per portie Geplaatst op: 13 mei 2020 Laatst bijgewerkt: 6 juni 2023
Ingrediënten
Vulling
500 gram rabarber
50 gram suiker
Optioneel: 1 zakje vanillesuiker
Optioneel: 150 gram aardbeien, bramen of andere rode vruchten
Kruimellaag
60 gram boter of (plantaardige) margarine
100 gram bloem
60 gram suiker
Materiaal
Bakvorm of ovenschaal van ongeveer 20x20 cm
Kookpan
Beslagkom
Bereiding
Vulling
- Snijd de uiteinden van de rabarber en snijd de rabarber in stukjes. Je hoeft rabarber niet te schillen.
- Doe de rabarber in de bakvorm. Sprenkel eventueel de (vanille)suiker over de rabarber.
- Snijd eventueel de andere vruchten in plakjes en leg deze bovenop de rabarber.
Kruimellaagje
- Snijd de boter in blokjes.
- Doe de boter, bloem en suiker bij elkaar. Kneed het losjes en wrijf tussen je handen zodat er kruimels ontstaan.
Als je echt gaat kneden, ontstaat er een bal deeg en dat wil je niet.
Samenstellen
- Doe de kruimellaag bovenop de rabarber en bak de rabarber crumble gedurende 30 minuten op 180°C.
- Tip: dit gerecht is perfect als dessert, maar elk ander moment van de dag ook erg lekker :).