Totale tijd: 3 - 4 uur Bereiding: 1 uur Personen: 4 Kilocalorieën: 2662 kcal in totaal | 666 kcal per portie Kosten bij : €6,72 in totaal | €1,68 per portie Geplaatst op: 25 maart 2022 Laatst bijgewerkt: 25 maart 2022
Ingrediënten
Ragu bolognese
125 gram spekjes (origineel: pancetta)
1 ui
200 gram bleekselderij (3-4 stengels)
200 gram wortels
400 gram gehakt
150 mL rode wijn
1 blikje tomatenpuree (70 gram per blikje)
400 gram tomatenblokjes of verse tomaten
1 bouillonblokje (runderbouillon)
300 mL water
Zout, peper
300 gram tagliatelle, spaghetti of een andere pastasoort
Materiaal
Braadpan
Kookpan
Bereiding
Ragu bolognese
- Bak de spekjes in de braadpan.
- Snijd ondertussen de ui, bleekselderij en wortels in kleine blokjes. Bak deze 10 minuten mee met de spekjes.
- Voeg daarna ook het gehakt toe en bak totdat het gehakt bruin is.
- Blus af met de wijn en laat nog 10-15 koken tot het grootste deel van het vocht verdwenen is.
- Voeg dan de tomatenpuree, tomatenblokjes en bouillon toe. Voeg water toe totdat het geheel nét niet onder water staat. Breng op smaak met (zout en) peper.
- Laat 2-3 uur pruttelen met de deksel op de pan. Roer af en toe om te zorgen dat het niet aanbrandt. Het laatste half uur kun je de
deksel van de pan halen om het laatste deel vocht te laten verdampen.