Ragu bolognese


Totale tijd: 3 - 4 uur
Bereiding: 1 uur
Personen: 4
Kilocalorieën: 2662 kcal in totaal | 666 kcal per portie
Kosten bij : €6,72 in totaal | €1,68 per portie
Geplaatst op: 25 maart 2022
Laatst bijgewerkt: 25 maart 2022

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Ragu bolognese
  • 125 gram spekjes (origineel: pancetta)
  • 1 ui
  • 200 gram bleekselderij (3-4 stengels)
  • 200 gram wortels
  • 400 gram gehakt
  • 150 mL rode wijn
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram per blikje)
  • 400 gram tomatenblokjes of verse tomaten
  • 1 bouillonblokje (runderbouillon)
  • 300 mL water
  • Zout, peper
  • 300 gram tagliatelle, spaghetti of een andere pastasoort

Materiaal
  • Braadpan
  • Kookpan

Bereiding

Ragu bolognese
- Bak de spekjes in de braadpan.

- Snijd ondertussen de ui, bleekselderij en wortels in kleine blokjes. Bak deze 10 minuten mee met de spekjes.

- Voeg daarna ook het gehakt toe en bak totdat het gehakt bruin is.

- Blus af met de wijn en laat nog 10-15 koken tot het grootste deel van het vocht verdwenen is.
- Voeg dan de tomatenpuree, tomatenblokjes en bouillon toe. Voeg water toe totdat het geheel nét niet onder water staat. Breng op smaak met (zout en) peper.

- Laat 2-3 uur pruttelen met de deksel op de pan. Roer af en toe om te zorgen dat het niet aanbrandt. Het laatste half uur kun je de deksel van de pan halen om het laatste deel vocht te laten verdampen.

- Kook de pasta vlak voordat de saus klaar is.

Resultaat