Spätzle met champignons en courgette




Geplaatst op: 11 april 2025
Laatst bijgewerkt: 11 april 2025

Ingrediënten

Bereiding

Spätzle met champignons en courgette

1
Begin met het maken van het spätzledeeg. Mix de bloem, eieren, zout en het water in een kom. Het moet een ietwat stroperige consistentie krijgen, iets dunner dan cakebeslag. Is het nog te dik? Voeg dan een scheutje water toe. In het filmpje zie je hoe de consistentie ongeveer moet zijn.
2
Breng een pan met water aan de kook. Als het kookt, schep je het beslag in je spätzlemaker en duw je het deeg er doorheen, zie het filmpje.
3
De spätzle koken gaar in 2-3 minuten. Als ze drijven zijn ze goed. Schep ze dan in een andere kom met water (om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken).
4
Snijd de ui en champignons. Rasp de courgette (dit is lekker voor de structuur, maar je kunt ook blokjes gebruiken).
5
Bak de ui, voeg na ongeveer 5 minuten ook de champignons toe.
6
Als de champignons beginnen te krimpen, voeg je ook de courgette toe. Bak tot de courgette ook zacht/gaar is. Komt er veel vocht vrij? Giet de pan dan even af.
7
Voeg dan de crème fraîche, kaas en spätzle toe. Roer goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Resultaat