Bereiding
Gnocchi
1
Kook de aardappelen gaar, dit duurt ongeveer 25 minuten.
2
Giet de aardappelen af, stamp ze tot puree en laat ze nog 10 minuutjes uitdampen en afkoelen.
3
Doe de bloem op het aanrecht, gebruik ongeveer 2/3e van de aangegeven hoeveelheid. Doe daar de aardappelpuree, het ei en de zout bij. Kneed het geheel tot een deeg.
Voeg de rest van de bloem in delen toe, tot je deeg goed is. Dat betekent dat hij stevig is en niet meer aan je aanrecht plakt.
4
Rol het deeg uit tot je rolletjes hebt van 1.5-2 cm dik.
5
Snijd kussentjes van de lange rollen door elke (ongeveer) 2 cm een stukje van de rol af te snijden. Je kunt nog de klassieke gnocchivorm maken met een of twee vorken,
zie de filmpjes hieronder.
6
Breng een pan water aan de kook. Voor extra smaak, voeg je daar bouillon aan toe (de helft van wat volgens de verpakking nodig is). Kook de gnocchi (niet allemaal
tegelijk) in de pan. Als ze drijven, zijn ze gaar. Dit ongeveer 2-3 minuten. Als ze gaar zijn, schep je ze uit de pan.
Resultaat