Totale tijd: 1 uur Bereiding: 1 uur Rijzen: 1 uur Personen: 5 (ga uit van 1 rotiplaat per persoon) Kilocalorieën: 2177 kcal in totaal | 435 kcal per portie Kosten bij : €0,77 in totaal | €0,15 per portie Credits: aangepast naar het recept van Jurino Ignacio van Soulfood Geplaatst op: 17 november 2023 Laatst bijgewerkt: 17 november 2023
Ingrediënten
Deeg
500 gram bloem
250-300 mL water
1 eetlepel olie
1 theelepel zout
Vulling
125 gram gele spliterwten (let op, niet hetzelfde als gele splitlinzen), deze koop je bij
een wat grotere supermarkt of bij de toko
0,25-0,5 bouillonblokje (kippenbouillon) (afhankelijk van hoeveel water je nodig hebt)
0,5 theelepel kurkuma
1 teentje knoflook
0,5 theelepel Hindoestaanse/Surinaamse masalakruiden, deze koop je bij
een wat grotere supermarkt of bij de toko
Materiaal
Beslagkom
Blender, food processor of staafmixer
Deegroller
Koekenpan
Bereiding
Rotiplaat
- Meng alle ingrediënten voor het deeg in een beslagkom en kneed tot een mooie bal deeg. Laat minimaal een uur rusten. Maak intussen de vulling.
Vulling
- Je kunt rotiplaten met verschillende dingen vullen, in dit recept worden spliterwten gebruikt.
- Was de spliterwten en doe ze samen met het bouillonblokje en kurkuma in een pan water. Kook in ongeveer 40 minuten gaar.
- Snijd ondertussen de knoflook.
- Laat de spliterwten dan even uitlekken en maal ze dan fijn tot je een poederachtige structuur krijgt.
- Doe een beetje olie in een koekenpan, bak dan de knoflook gedurende 2 minuten. Doe dan de spliterwten en de massala erbij en bak nog 5 minuten tot
de erwten een mooi kleurtje hebben gekregen.
Rotiplaat
- Verdeel het deeg in het gewenste aantal. Maak bolletjes van elk stuk. Duw een bolletje een beetje plat en maak in het midden een kuiltje. Leg hier 2
eetlepels van de spliterwtenvulling in.
- Vouw de randen om de vulling heen en zorg dat het bolletje goed dicht zit.
- Draai het bolletje om en draai hem nog een paar keer rond onder je hand zodat het weer een mooi bolletje wordt.
- Bestuif je aanrecht met bloem en rol de bolletjes plat uit zodat je een rotiplaat krijgt. Zelfgemaakt zijn ze altijd wat dikker dan van de toko, dat geeft niet.
- Doe een klein beetje olie in een koekenpan en bak dan de rotiplaten. Bak ongeveer 3-5 minuten per kant zodat ze mooi goudbruin worden.