Totale tijd: 3 uur Bereiding: 30 min Personen: 4 (of een voorgerecht voor 8 personen) Kilocalorieën: 662 kcal in totaal | 166 kcal per portie Kosten bij : €5,89 in totaal | €1,47 per portie Geplaatst op: 22 april 2022 Laatst bijgewerkt: 22 april 2022
Ingrediënten
Groentesoep
1 schenkel (is ongeveer 400-600 gram per stuk)
3L water
2 bouillonblokjes en eventueel 1 extra
400 gram soepgroenten: je kunt die van de supermarkt kopen, maar je kunt ook zelf een mix maken van bijvoorbeeld
150 gram bloemkool
100 gram prei
100 gram bleekselderij
50 gram wortel
Zout, peper
Optioneel: vermicelli
Materiaal
Soeppan
Zeef
Grote (beslag)kom
Bereiding
Groentesoep
- Doe de schenkel samen met het water en de bouillonblokjes in een pan. Kook de schenkel gedurende 2 uur op een laag pitje.
Schep het eiwitschuim van de soep af met een schuimspaan of een lepel. Dit schuim ontstaat vooral de eerste 15-30 minuten.
- Haal de schenkel uit de pan en haal het vlees van het bot af. Haal de grote stukken vet van het vlees af en snijd de rest van het vlees
in kleinere stukjes. Je kunt het vlees ook met twee vorken uit elkaar trekken.
- Zet een grote kom klaar en leg hier een zeef bovenop. Doe in de zeef een schone theedoek of een aantal lagen keukenpapier.
Schenk de soep door de zeef heen in de beslagkom. Schenk daarna de soep weer terug in de pan.
- Snijd de groenten en rasp eventueel de wortel. Kook de groenten nog 30-60 minuten mee.
(Op de foto mijn voorraadje zelf voorgesneden groenten uit de vriezer, ook altijd handig.)
- Breng de soep op smaak met eventueel een extra bouillonblokje, peper en zout.