Salade met warme geitenkaas


Totale tijd: 30 min
Bereiding: 20 min
Oven: 10 min
Personen: 2 (of een voorgerecht voor 4 personen)
Kilocalorieën: 474 kcal in totaal | 237 kcal per portie
Kosten bij : €4,50 in totaal | €2,25 per portie
Geplaatst op: 20 februari 2020
Laatst bijgewerkt: 20 december 2020

Ingrediënten

1
10
Voor 2 porties
Salade warme geitenkaas
  • 100 gram geitenkaas, met of zonder korst maakt niet uit
  • Optioneel: 1 snee (wit) brood of croutons
  • 150 gram gemengde sla (met rucola)
  • 250 gram cherrytomaten
  • Optioneel: 50 gram walnoten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • Optioneel: 50 gram pijnboompitten

Materiaal
  • Bakplaat
  • Grote kom waar je de salade in kan doen

Bereiding

Salade met warme geitenkaas
- Als je de geitenkaas ongesneden hebt gekocht, snijd ze dan in plakjes van ongever 1 cm dik. Ga uit van 2-3 plakjes per bord.
- Leg de geitenkaas en het sneetje brood op een bakplaat en grill deze gedurende 10 minuten. Draai halverwege de snee brood om. Als je geitenkaas met korst hebt: deze is goed als ie een lichtbruin kleurtje krijgt. Geitenkaas zonder korst wordt gewoon wat zachter. De snee brood is goed als deze een lichtbruin kleurtje krijgt en crunchy is.

- Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de walnoten in kleinere stukjes.

- Maak de dressing: doe de olijfolie en balsamicoazijn in een beker/kom/bakje en roer deze goed zodat het gemengd raakt.

- Doe de sla in een grote kom. Doe hier de cherrytomaatjes, walnoten en pijnboompitten bij. Doe de dressing eroverheen. Schep de sla om zodat alles goed mengt.

- De geitenkaas en de snee brood snee brood zijn nu ongeveer klaar. Snijd de snee brood in kleinere stukjes (croutons).

- Doe de salade op op een bord en garneer met de croutons en eventueel meer pijnboompitten. Leg als laatste de warme plakjes geitenkaas erop.

Resultaat