Totale tijd: 30 min Bereiding: 30 min Personen: 2 Kilocalorieën: 1012 kcal in totaal | 506 kcal per portie Kosten bij : €5,84 in totaal | €2,92 per portie Geplaatst op: 29 augustus 2020 Laatst bijgewerkt: 29 augustus 2020
Ingrediënten
Salade met gegrilde perzik
300-400 gram sla van een zachte soort (dus geen knapperige ijsbergsla)
4 perziken of nectarines
2 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels honing
1 rode ui
100 gram geitenkaas of fèta
50 gram walnoten
Materiaal
Een pan of apparaat om mee te grillen
Bereiding
Salade met gegrilde perzik
- Snijd de perziken in dikke plakken.
- Meng de balsamicoazijn met de honing. Smeer de perziken in met een laagje balsamicodressing. Bewaar de rest van de dressing
(ongeveer de helft) voor later.
- Doe de perziken gedurende 5 minuten in de grill. Heb je een apparaat met maar één kant grill? Draai ze dan halverwege even om.
- Was de sla en snijd eventueel in kleinere stukken. Snijd de rode ui en de walnoten in kleine stukjes. Snijd de geitenkaas of fèta in blokjes.
- Haal de perziken van de grill en snijd ze in blokjes.
- Doe de ui, walnoten, geitenkaas, perziken en de rest van de balsamicodressing bij de sla en meng goed.