Totale tijd: 20 min Bereiding: 20 min Personen: 4 (of een voorgerecht voor 8 personen) Kilocalorieën: 1055 kcal in totaal | 264 kcal per portie Kosten bij : €1,98 in totaal | €0,50 per portie Geplaatst op: 7 augustus 2020 Laatst bijgewerkt: 23 februari 2022
Ingrediënten
Koolsalade
1 Chinese kool of spitskool
1 rode ui
1 wortel (is ongeveer 150 gram)
100 gram rozijnen
Voor de dressing
4 eetlepels mayonaise (dit kun je eventueel (deels) vervangen door yoghurt of crème fraîche)
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel (witte wijn)azijn
1 theelepel suiker
1 eetlepel citroensap
Zout, peper
Materiaal
Grote kom
Bereiding
Koolsalade
- Snijd de kool in kleine reepjes en was deze daarna met water.
- Maak de dressing door de mayonaise, mosterd, azijn, citroensap en suiker te mengen. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de ui in kleine stukjes. Rasp de wortel. Doe de ui, wortel en rozijnen bij de gesneden kool en meng alles door elkaar.
- Doe daarna ook de dressing bij de kool en meng goed zodat de dressing overal op zit.