Koolsalade


Totale tijd: 20 min
Bereiding: 20 min
Personen: 4 (of een voorgerecht voor 8 personen)
Kilocalorieën: 1055 kcal in totaal | 264 kcal per portie
Kosten bij : €1,98 in totaal | €0,50 per portie
Geplaatst op: 7 augustus 2020
Laatst bijgewerkt: 23 februari 2022

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Koolsalade
  • 1 Chinese kool of spitskool
  • 1 rode ui
  • 1 wortel (is ongeveer 150 gram)
  • 100 gram rozijnen
  • Voor de dressing
    • 4 eetlepels mayonaise (dit kun je eventueel (deels) vervangen door yoghurt of crème fraîche)
    • 1 eetlepel mosterd
    • 1 eetlepel (witte wijn)azijn
    • 1 theelepel suiker
    • 1 eetlepel citroensap
    • Zout, peper

Materiaal
  • Grote kom

Bereiding

Koolsalade
- Snijd de kool in kleine reepjes en was deze daarna met water.

- Maak de dressing door de mayonaise, mosterd, azijn, citroensap en suiker te mengen. Breng op smaak met zout en peper.

- Snijd de ui in kleine stukjes. Rasp de wortel. Doe de ui, wortel en rozijnen bij de gesneden kool en meng alles door elkaar.

- Doe daarna ook de dressing bij de kool en meng goed zodat de dressing overal op zit.

Resultaat