Schwarzwälder kirschtaart


Totale tijd: 1 uur en 40 min
Bereiding: 45 min
Oven: 25 min
Afkoelen: 30 min
Personen: 12
Kilocalorieën: 4975 kcal in totaal | 415 kcal per portie
Kosten bij : €11,23 in totaal | €0,94 per portie
Geplaatst op: 29 augustus 2021
Laatst bijgewerkt: 29 augustus 2021

Ingrediënten

Biscuit
  • 6 eieren
  • 200 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • 40 gram cacaopoeder
  • 40 gram maizena
  • 2 tl bakpoeder

Vulling
  • 700 gram kersen in pot
  • 100 mL uitlekvocht van de kersen
  • 20 gram maizena
  • 20 gram suiker
  • 50 ml kirsch
  • Trempeersiroop
    • 100 mL uitlekvocht van de kersen
    • 25 mL kirsch
  • 500 ml slagroom
  • 30 gram suiker
  • 100 gram chocolade

Materiaal
  • Taartvorm 24 cm doorsnede
  • Beslagkom
  • Steelpannetje of kookpan

Bereiding

Biscuit
- Splits de eieren in eiwitten en eigeel. Klop de eiwitten stijf.

- Doe de eidooiers en suiker in een kom en klop dit tot een romige massa.

- Spatel de eiwitten deel voor deel door de eidooiers, zorg dat de luchtigheid behouden blijft.

- Meng de droge ingrediënten door elkaar. Doe deze bij het eimengsel (het liefst zeef je het eerst) en spatel het er voorzichtig doorheen.

- Vet een taartvorm en/of bekleed hem met bakpapier. Doe het beslag in de vorm en bak gedurende 25-30 minuten op 180°C.


Vulling
- Giet de kersen af en bewaar het deel van het sap wat je nodig hebt. Houd 12 kersen apart voor decoratie. Meng 2 eetlepels van het kersensap in een bakje samen met de maizena, je krijgt dan een soort papje. Doe ondertussen de rest van het bewaarde kersensap samen met de kirsch en de suiker in een pannetje en warm dit op.

- Als het kersensap warm is, doe je het maizenapapje erbij. Roer gelijk door met een garde, anders ontstaan er klontjes. Roer 1-2 minuten door, je ziet dan dat het dikker wordt. Doe dan ook de kersen erbij en roer goed door. Laat het daarna afkoelen.

- Maak dan de trempeersiroop door het kersensap samen met de kirsch 3-5 minuutjes op te warmen.

- Klop de slagroom samen met de suiker stijf.

Samenstellen
- Snijd het biscuit in 3 lagen. Snijd eventueel van de bovenste laag nog wat af om hem wat platter te krijgen.

- Bouw de taart als volgt op: 1e laag biscuit - insmeren met trempeersiroop - 150 gram slagroom - de helft van de kersen - 2e laag biscuit - insmeren met trempeersiroop - 150 gram slagroom - de andere helft van de kersen - 3e laag biscuit - insmeren met trempeersiroop. Het insmeren met trempeersiroop doe je met een kwast. Als je ziet dat de taart na een keer strijken vochtig is geworden, is dat voldoende, je hoeft de siroop niet op te maken.

- Gebruik de rest van de slagroom om de buitenkant en bovenkant af te smeren en toefjes te spuiten op te bovenkant.

- Maak nu de chocoladekrullen. Dit doe je door met een kaasschaaf langs de gladde kant of zijkant van een reep chocolade te schaven. Doe de chocola aan de zijkant en op de bovenkant van de taart.

- Doe als laatste de bewaarde kersen op de taart (ja echt; de kers op de taart).

Resultaat