Totale tijd: 1 uur en 40 min Bereiding: 45 min Oven: 25 min Afkoelen: 30 min Personen: 12 Kilocalorieën: 4975 kcal in totaal | 415 kcal per portie Kosten bij : €11,23 in totaal | €0,94 per portie Geplaatst op: 29 augustus 2021 Laatst bijgewerkt: 29 augustus 2021
Ingrediënten
Biscuit
6 eieren
200 gram suiker
200 gram bloem
40 gram cacaopoeder
40 gram maizena
2 tl bakpoeder
Vulling
700 gram kersen in pot
100 mL uitlekvocht van de kersen
20 gram maizena
20 gram suiker
50 ml kirsch
Trempeersiroop
100 mL uitlekvocht van de kersen
25 mL kirsch
500 ml slagroom
30 gram suiker
100 gram chocolade
Materiaal
Taartvorm 24 cm doorsnede
Beslagkom
Steelpannetje of kookpan
Bereiding
Biscuit
- Splits de eieren in eiwitten en eigeel. Klop de eiwitten stijf.
- Doe de eidooiers en suiker in een kom en klop dit tot een romige massa.
- Spatel de eiwitten deel voor deel door de eidooiers, zorg dat de luchtigheid behouden blijft.
- Meng de droge ingrediënten door elkaar. Doe deze bij het eimengsel (het liefst zeef je het eerst) en spatel het er voorzichtig doorheen.
- Vet een taartvorm en/of bekleed hem met bakpapier. Doe het beslag in de vorm en bak gedurende 25-30 minuten op 180°C.
Vulling
- Giet de kersen af en bewaar het deel van het sap wat je nodig hebt. Houd 12 kersen apart voor decoratie.
Meng 2 eetlepels van het kersensap in een bakje samen met de maizena, je krijgt dan een soort papje.
Doe ondertussen de rest van het bewaarde kersensap samen met de kirsch en de suiker in een pannetje en warm dit op.
- Als het kersensap warm is, doe je het maizenapapje erbij. Roer gelijk door met een garde, anders ontstaan er klontjes. Roer 1-2 minuten door,
je ziet dan dat het dikker wordt. Doe dan ook de kersen erbij en roer goed door. Laat het daarna afkoelen.
- Maak dan de trempeersiroop door het kersensap samen met de kirsch 3-5 minuutjes op te warmen.
- Klop de slagroom samen met de suiker stijf.
Samenstellen
- Snijd het biscuit in 3 lagen. Snijd eventueel van de bovenste laag nog wat af om hem wat platter te krijgen.
- Bouw de taart als volgt op: 1e laag biscuit - insmeren met trempeersiroop - 150 gram slagroom - de helft van de kersen -
2e laag biscuit - insmeren met trempeersiroop - 150 gram slagroom - de andere helft van de kersen - 3e laag biscuit - insmeren met trempeersiroop.
Het insmeren met trempeersiroop doe je met een kwast. Als je ziet dat de taart na een keer strijken vochtig is geworden, is dat voldoende,
je hoeft de siroop niet op te maken.
- Gebruik de rest van de slagroom om de buitenkant en bovenkant af te smeren en toefjes te spuiten op te bovenkant.
- Maak nu de chocoladekrullen. Dit doe je door met een kaasschaaf langs de gladde kant of zijkant van een reep chocolade te schaven.
Doe de chocola aan de zijkant en op de bovenkant van de taart.
- Doe als laatste de bewaarde kersen op de taart (ja echt; de kers op de taart).