Totale tijd: 30 min Bereiding: 30 min Personen: 2 Kilocalorieën: 278 kcal in totaal | 139 kcal per portie Kosten bij : €2,33 in totaal | €1,17 per portie Geplaatst op: 23 mei 2020 Laatst bijgewerkt: 16 augustus 2024
Ingrediënten
Shakshuka
1 ui
1 rode paprika
1 gele paprika
3 tomaten en 1 blikje tomatenpuree OF 400 gram tomatenblokjes
1 theelepel komijn
1 theelepel tijm
0,25 theelepel chilipoeder
Zout, peper
150 mL water
2 eieren
Materiaal
Wokpan met deksel
Bereiding
Shakshuka
- Snijd de ui in stukjes en bak deze 5 minuten in de wokpan.
- Snijd ondertussen de paprika's in reepjes en snijd de reepjes eventueel in tweeën. Voeg de paprika toe aan de wokpan en bak 5 minuten mee.
- Snijd ondertussen de tomaten in blokjes.
- Voeg de tomaten, tomatenpuree en de helft van het water toe aan de wokpan en roer goed. Voeg daarna ook de kruiden toe en de rest van het water toe.
Laat 5 minuten pruttelen.
- Maak dan met een spatel of lepel 2 kuiltjes in de saus.
Breek de eieren open en doe deze in de kuiltjes (1 ei per kuiltje, maximaal 4 kuiltjes per wokpan).
Doe de deksel op de pan en laat nog 10-15 minuten pruttelen tot de eieren gaar zijn.