Totale tijd: 40 min Bereiding: 40 min Personen: 3 (of een voorgerecht voor 6 personen) Kilocalorieën: 453 kcal in totaal | 151 kcal per portie Kosten bij : €3,29 in totaal | €1,10 per portie Geplaatst op: 5 januari 2020 Laatst bijgewerkt: 13 mei 2020
Ingrediënten
Courgettesoep
1 ui
2 teentjes knoflook
Optioneel: 2 (of meer) bosuien
3 courgettes
0,5 L water
1 bouillonblokje
100 mL slagroom of crème fraîche (vervangbaar door kokosmelk)
Zout, peper
Materiaal
Kookpan
Staafmixer
Bereiding
Courgettesoep
- Snijd de ui en de knoflook in kleine stukjes. Snijd de bosui in halve ringetjes. Bak alles in een beetje olie in de kookpan.
- Snijd de courgette in blokjes en doe deze erbij in de pan. Bak de courgette ongeveer 5 minuten mee.
- Voeg het water en één bouillonblokje toe aan de kookpan tot alles net onder water staat.
Je zal ongeveer een halve liter water nodig hebben, misschien iets meer. Kook het ongeveer 20 minuten totdat de courgette zacht is.
- Haal de pan van het vuur af en mix het geheel met de staafmixer totdat je een soep overhoudt.
- Proef je soep: als deze een beetje flauw smaakt, kun je nog een half of heel bouillonblokje toevoegen.
Voeg daarna de slagroom en naar smaak peper en zout toe en roer alles erdoorheen.
- Zet de pan nog een paar minuutjes terug op het vuur en dan is het klaar!