Totale tijd: 25 min Bereiding: 25 min Personen: 3 (of een voorgerecht voor 6 personen) Kilocalorieën: 714 kcal in totaal | 238 kcal per portie Kosten bij : €2,08 in totaal | €0,69 per portie Geplaatst op: 11 maart 2022 Laatst bijgewerkt: 11 maart 2022
Ingrediënten
Champignonsoep
400 gram champignons
30 gram boter of (plantaardige) margarine
40 gram bloem
1L water
2 bouillonblokjes
100 gram crème fraîche of verse roomkaas (philadelphia of eigen merk)
Zout, peper
Materiaal
Kookpan
Garde
Bereiding
Champignonsoep
- Snijd de champignons in plakjes (en halveer deze eventueel als je grote champignons hebt). Bak deze in een koekenpan.
- Smelt in de kookpan de boter. Voeg daarna ook de bloem eraan toe. Roer dan goed zodat je een soort deegpapje krijgt.
- Voeg daarna ongeveer 100 mL water toe. Roer goed en voeg daarna beetje bij beetje de rest van het water toe.
Voeg daarna ook de bouillonblokjes toe.
- Als de champignons gaar zijn, voeg je deze toe aan de soep.
- Voeg de crème fraîche toe en voeg naar smaak peper en zout toe.