Champignonsoep


Totale tijd: 25 min
Bereiding: 25 min
Personen: 3 (of een voorgerecht voor 6 personen)
Kilocalorieën: 714 kcal in totaal | 238 kcal per portie
Kosten bij : €2,08 in totaal | €0,69 per portie
Geplaatst op: 11 maart 2022
Laatst bijgewerkt: 11 maart 2022

Ingrediënten

1
10
Voor 3 porties
Champignonsoep
  • 400 gram champignons
  • 30 gram boter of (plantaardige) margarine
  • 40 gram bloem
  • 1L water
  • 2 bouillonblokjes
  • 100 gram crème fraîche of verse roomkaas (philadelphia of eigen merk)
  • Zout, peper

Materiaal
  • Kookpan
  • Garde

Bereiding

Champignonsoep
- Snijd de champignons in plakjes (en halveer deze eventueel als je grote champignons hebt). Bak deze in een koekenpan.

- Smelt in de kookpan de boter. Voeg daarna ook de bloem eraan toe. Roer dan goed zodat je een soort deegpapje krijgt.

- Voeg daarna ongeveer 100 mL water toe. Roer goed en voeg daarna beetje bij beetje de rest van het water toe. Voeg daarna ook de bouillonblokjes toe.

- Als de champignons gaar zijn, voeg je deze toe aan de soep.

- Voeg de crème fraîche toe en voeg naar smaak peper en zout toe.

Resultaat