Noedelsoep


Totale tijd: 20 min
Bereiding: 20 min
Personen: 2 (of een voorgerecht voor 4 personen)
Kilocalorieën: 1002 kcal in totaal | 501 kcal per portie
Kosten bij : €4,04 in totaal | €2,02 per portie
Credits: Daniël, mijn enige doch favoriete broertje
Geplaatst op: 5 maart 2020
Laatst bijgewerkt: 1 april 2021

Ingrediënten

1
10
Voor 2 porties
Noedelsoep
  • 200 gram kip (voor een vegetarische variant kun je dit ook weglaten)
  • 1,0 L water
  • 1 bouillonblokje
  • 100 gram wortel
  • 6 bosuien
  • 50 gram verse bladspinazie
  • 150 gram dunne eiernoedels of mie
  • 3 eetlepels sojasaus
  • Optioneel: 1 eetlepel citroensap
  • Zout, peper
  • Optioneel: 150 gram mais (=1 blikje)
  • Optioneel: 1 eetlepel gemberpuree

Materiaal
  • Kookpan
  • Rasp

Bereiding

Noedelsoep
- Snijd de kip in stukjes en bak deze in ongeveer 10 minuten gaar in een pan.

- Rasp ondertussen de wortels, snijd de bosuien in dunne ringetjes en snijd de spinazie in reepjes. Snijd het bouillonblokje tot gruis/poeder/kleine stukjes zodat het makkelijk oplost.

- Doe alle ingrediënten uit de lijst (behalve zout) in een grote kookpan en doe er (ongeveer een liter) kokend water op totdat alles (net) bedekt is.

- Doe de deksel op de pan en laat het geheel 10 minuten staan. Het wordt vanzelf gaar :). Daarna kun je eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.

Resultaat