Totale tijd: 20 min Bereiding: 20 min Personen: 2 (of een voorgerecht voor 4 personen) Kilocalorieën: 1002 kcal in totaal | 501 kcal per portie Kosten bij : €4,04 in totaal | €2,02 per portie Credits: Daniël, mijn enige doch favoriete broertje Geplaatst op: 5 maart 2020 Laatst bijgewerkt: 1 april 2021
Ingrediënten
Noedelsoep
200 gram kip (voor een vegetarische variant kun je dit ook weglaten)
1,0 L water
1 bouillonblokje
100 gram wortel
6 bosuien
50 gram verse bladspinazie
150 gram dunne eiernoedels of mie
3 eetlepels sojasaus
Optioneel: 1 eetlepel citroensap
Zout, peper
Optioneel: 150 gram mais (=1 blikje)
Optioneel: 1 eetlepel gemberpuree
Materiaal
Kookpan
Rasp
Bereiding
Noedelsoep
- Snijd de kip in stukjes en bak deze in ongeveer 10 minuten gaar in een pan.
- Rasp ondertussen de wortels, snijd de bosuien in dunne ringetjes en snijd de spinazie in reepjes. Snijd het bouillonblokje tot
gruis/poeder/kleine stukjes zodat het makkelijk oplost.
- Doe alle ingrediënten uit de lijst (behalve zout) in een grote kookpan en doe er (ongeveer een liter) kokend water op totdat alles (net) bedekt is.
- Doe de deksel op de pan en laat het geheel 10 minuten staan. Het wordt vanzelf gaar :). Daarna kun je eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.