Totale tijd: 25 min Bereiding: 25 min Personen: 3 (of een voorgerecht voor 6 personen) Kilocalorieën: 719 kcal in totaal | 240 kcal per portie Kosten bij : €2,93 in totaal | €0,98 per portie Credits: Mama Geplaatst op: 30 oktober 2019 Laatst bijgewerkt: 12 november 2022
Ingrediënten
Tomatensoep
100 gram spekjes (voor een vegetarische variant kun je deze ook weglaten)
200 gram voorgesneden italiaanse groenten
800 gram tomatenpassata
0,7 L water
1,5 bouillonblokjes
Optioneel: macaroni of vermicelli
Materiaal
Kookpan
Bereiding
Tomatensoep
- Bak de spekjes ongeveer 5 minuten in de kookpan (zonder boter).
- Als de spekjes gebakken zijn, roerbak je ook de groenten mee gedurende 5-10 minuten.
- Voeg daarna de tomatenpassata en het water toe. Naar behoefte kun je iets meer of iets minder water toevoegen.
- Voeg daarna ook de bouillonblokjes en ketjap toe. Blijf af en toe roeren tot de bouillonblokjes goed zijn opgelost.
- Eventueel kun je ook nog wat vermicelli of macaronirijst mee laten koken. Volg de kooktijd van de verpakking op.