Totale tijd: 40 min - 1 uur en 30 min Bereiding: 40 min - 1 uur en 30 min Personen: 4 (of een voorgerecht voor 8 personen) Kilocalorieën: 841 kcal in totaal | 210 kcal per portie Kosten bij : €3,06 in totaal | €0,77 per portie Geplaatst op: 8 september 2023 Laatst bijgewerkt: 8 september 2023
*Naar smaak kun je nog meer van de kruiden toevoegen.
Materiaal
Braadpan of soeppan
Bereiding
Linzensoep
1
Snijd de ui in stukjes en snijd de wortel in blokjes.
2
Bak de ui in de pan. Voeg na 5 minuten ook de kruiden toe.
3
Voeg de wortels toe en laat even meebakken. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Als je ook aardappels gebruikt, snijd je die in blokjes.
4
Voeg de tomatenblokjes (en eventuele aardappelblokjes) toe en laat nog 5-10 minuten meebakken.
5
Voeg de linzen, het water en de bouillonblokjes toe. Bij gedroogde linzen moet je het nu nog wel 45 minuten laten sudderen. Gebruik je linzen uit blik, dan
kan je met 20-30 minuten af.