Totale tijd: 3,5 uur Bereiding: 30 min Personen: 6 (1 kommetje per persoon) Kilocalorieën: 1919 kcal in totaal | 320 kcal per portie Kosten bij : €11,77 in totaal | €1,96 per portie Credits: gebaseerd op een AH-recept Geplaatst op: 23 december 2022 Laatst bijgewerkt: 23 december 2022
Ingrediënten
Blanke stoofpeertjes
1,5 kilo stoofpeertjes (Gieser Wildeman)
750 mL witte wijn
100 gram suiker
6 cm verse gember
6 steranijsjes
Sap en rasp van 2 limoenen of 1 citroen
Materiaal
Kookpan
Bereiding
Stoofpeertjes
- Schil de stoofpeertjes, snijd ze in vieren en haal het klokhuis eruit.
- Doe de stoofpeertjes in de pan samen met de wijn en vul eventueel aan met meer wijn of water tot de peertjes net onder water staan.
Doe daarna ook de andere ingrediënten erbij en roer het door elkaar.
- Breng het geheel aan de kook. Als het eenmaal kookt, kun je het vuur lager zetten (het moet nog nét aan de kook zijn). Laat het dan 3 uur stoven.