Tagliatelle met zalm, broccoli en venkel


Totale tijd: 30 - 40 min
Bereiding: 30 - 40 min
Personen: 4
Kilocalorieën: 2040 kcal in totaal | 510 kcal per portie
Kosten bij : €7,21 in totaal | €1,80 per portie
Geplaatst op: 25 november 2022
Laatst bijgewerkt: 25 november 2022

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Tagliatelle met zalm, broccoli en venkel
  • 500 gram broccoli (ongeveer 1 stuks)
  • 1 ui (rood of wit maakt niet uit)
  • 1 venkel
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 300-400 gram zalm
  • 300 gram tagliatelle (of andere pasta naar keuze)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel dille
  • Optioneel: 100 gram crème fraîche

Materiaal
  • Kookpan
  • Wokpan of hapjespan
  • Koekenpan

Bereiding

Tagliatelle met zalm, broccoli en venkel
- Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in 15-20 minuten gaar.

- Snijd de ui bak deze in de pan. Snijd ondertussen de venkel in reepjes en voeg deze na 5 minuten ook toe.

- Kook ondertussen de tagliatelle en bak de zalm in een aparte koekenpan.

- Snijd de cherrytomaatjes in tweeën. Voeg de cherrytomaatjes en broccoli toe als de broccoli gaar is en de venkel ongeveer 10 minuten gebakken heeft.

- Voeg een klein laagje water toe aan het venkel-broccoli-mengsel en doe een deksel op de pan. Laat nog 10 minuten pruttelen/stomen.

- Giet het water uit de pan af en voeg de citroensap, dille, zalm en tagliatelle toe. Voeg eventueel ook crème fraîche toe.

Resultaat