Totale tijd: 30 - 40 min Bereiding: 30 - 40 min Personen: 4 Kilocalorieën: 2040 kcal in totaal | 510 kcal per portie Kosten bij : €7,21 in totaal | €1,80 per portie Geplaatst op: 25 november 2022 Laatst bijgewerkt: 25 november 2022
Ingrediënten
Tagliatelle met zalm, broccoli en venkel
500 gram broccoli (ongeveer 1 stuks)
1 ui (rood of wit maakt niet uit)
1 venkel
200 gram cherrytomaatjes
300-400 gram zalm
300 gram tagliatelle (of andere pasta naar keuze)
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel dille
Optioneel: 100 gram crème fraîche
Materiaal
Kookpan
Wokpan of hapjespan
Koekenpan
Bereiding
Tagliatelle met zalm, broccoli en venkel
- Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in 15-20 minuten gaar.
- Snijd de ui bak deze in de pan. Snijd ondertussen de venkel in reepjes en voeg deze na 5 minuten ook toe.
- Kook ondertussen de tagliatelle en bak de zalm in een aparte koekenpan.
- Snijd de cherrytomaatjes in tweeën. Voeg de cherrytomaatjes en broccoli toe als de broccoli gaar is en de venkel
ongeveer 10 minuten gebakken heeft.
- Voeg een klein laagje water toe aan het venkel-broccoli-mengsel en doe een deksel op de pan. Laat nog 10 minuten pruttelen/stomen.
- Giet het water uit de pan af en voeg de citroensap, dille, zalm en tagliatelle toe. Voeg eventueel ook crème fraîche toe.