Totale tijd: 1 uur Bereiding: 20 min Oven: 40 min Personen: 12 (of 24 kleinere porties) Kilocalorieën: 4666 kcal in totaal | 389 kcal per portie Kosten bij : €2,44 in totaal | €0,20 per portie Geplaatst op: 21 maart 2020 Laatst bijgewerkt: 11 februari 2021
Variatie: met 2 appels en 2 peren in plaats van 4 appels
Materiaal
Bakvorm van ongeveer 30x25 cm*
Beslagkom
*Traditioneel wordt dit recept gemaakt met hoeveelheden voor een hele bakplaat in de oven (+/- 44x34 cm). Als je dat ook wil,
gebruik dan de omrekentool.
Bereiding
Tante Wiepcake
- Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze in kleine stukjes.
- Doe dan kaneel over de appels en roer door elkaar om te zorgen dat het goed verspreidt.
- Smelt de boter.
- Meng de havermout, zelfrijzend bakmeel, zout en basterdsuiker door elkaar.
- Doe de boter bij het havermoutmengsel en roer goed.
- Bekleed een ovenschaal (of zelfs je hele bakplaat) met bakpapier en verdeel driekwart van het deeg erover.
Druk het aan met je hand of een spatel.
- Strooi dan de rozijnen over het deeg en daarna de appels.
- Verkruimel de rest van het deeg over de ovenschaal/bakplaat en druk het met je platte hand iets aan.
- Bak de plaatcake gedurende 40 minuten op 180°C in de oven. Laat het minimaal 10 minuten afkoelen voor je aansnijdt, anders brokkelt het uit elkaar.
- Tip: met een bolletje ijs is dit ook een heerlijk toetje.