Speculoos toffee


Totale tijd: 2 uur en 30 min
Bereiding: 30 min
Afkoelen: 2 uur
Stuks: 40
Kilocalorieën: 3036 kcal in totaal | 76 kcal per stuk
Kosten bij : €2,95 in totaal | €0,07 per stuk
Geplaatst op: 9 juni 2020
Laatst bijgewerkt: 9 juni 2020

Ingrediënten

5
50
Voor 40 stuks
Speculoos toffee
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 50 gram boter
  • 80 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 180 gram speculoos
  • Optioneel: 1 theelepel koek- en speculaaskruiden

Materiaal
  • Bakvorm van ongeveer 20x20 cm
  • Kookpan of steelpannetje

Bereiding

Speculoos toffee
- Doe alle ingrediënten in het steelpannetje. Zet het vuur op middel-laag totdat de boter gesmolten is. Blijf goed roeren, ook langs de randjes, om te voorkomen dat het aanbrandt.

- Als de boter gesmolten is, kun je het vuur een klein beetje hoger zetten. Blijf nog steeds goed roeren.

- Vanaf het moment dat het gaat bubbelen, blijf je nog 5 minuten roeren, tot het geheel ingedikt zoals op de foto en video.

- Als het dik genoeg is, haal je het pannetje van het vuur af. Bekleed ondertussen een bakvorm met bakpapier. Doe daarna het geheel in de bakvorm.

- Laat de toffee minimaal 2 uur afkoelen op kamertemperatuur en snijd er dan kleine blokjes van.
- Tip: je kunt de toffee in de koelkast bewaren, maar dan wordt het vrij hard. Haal de toffee 15 minuten voor serveren uit de koelkast om iets zachter te laten worden. Je kunt de toffee ook buiten de koelkast bewaren, maar je hebt kans dat alles dan aan elkaar gaat plakken.

Resultaat