Totale tijd: 2 uur en 30 min Bereiding: 30 min Afkoelen: 2 uur Stuks: 40 Kilocalorieën: 3036 kcal in totaal | 76 kcal per stuk Kosten bij : €2,95 in totaal | €0,07 per stuk Geplaatst op: 9 juni 2020 Laatst bijgewerkt: 9 juni 2020
Ingrediënten
Speculoos toffee
1 blikje gecondenseerde melk
50 gram boter
80 gram lichtbruine basterdsuiker
180 gram speculoos
Optioneel: 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
Materiaal
Bakvorm van ongeveer 20x20 cm
Kookpan of steelpannetje
Bereiding
Speculoos toffee
- Doe alle ingrediënten in het steelpannetje. Zet het vuur op middel-laag totdat de boter gesmolten is.
Blijf goed roeren, ook langs de randjes, om te voorkomen dat het aanbrandt.
- Als de boter gesmolten is, kun je het vuur een klein beetje hoger zetten. Blijf nog steeds goed roeren.
- Vanaf het moment dat het gaat bubbelen, blijf je nog 5 minuten roeren, tot het geheel ingedikt zoals op de foto en video.
- Als het dik genoeg is, haal je het pannetje van het vuur af. Bekleed ondertussen een bakvorm met bakpapier.
Doe daarna het geheel in de bakvorm.
- Laat de toffee minimaal 2 uur afkoelen op kamertemperatuur en snijd er dan kleine blokjes van.
- Tip: je kunt de toffee in de koelkast bewaren, maar dan wordt het vrij hard. Haal de toffee 15 minuten voor serveren
uit de koelkast om iets zachter te laten worden. Je kunt de toffee ook buiten de koelkast bewaren, maar je hebt kans dat
alles dan aan elkaar gaat plakken.