Totale tijd: 50 min - 1 uur en 5 min Bereiding: 20 min Oven: 30 - 45 min Personen: 2 Kilocalorieën: 1095 kcal in totaal | 548 kcal per portie Kosten bij : €3,82 in totaal | €1,91 per portie Geplaatst op: 27 januari 2020 Laatst bijgewerkt: 14 augustus 2024
Ingrediënten
Traybake met pompoen
450 gram aardappelen*
550 gram (fles)pompoen (na schillen en snijden is dit nog 400 gram)
200 gram varkenssaucijs of rundersaucijs
Optioneel: 1 ui
Optioneel: 2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
1-2 eetlepels italiaanse kruiden
Zout, peper
*Of als alternatief deze voorgesneden aardappelwedges in kruidenolie
van de Aldi.
Materiaal
Bakplaat
Optioneel: kookpan
Bereiding
Traybake met pompoen
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes of in partjes.
- Optioneel: kook de aardappelen gedurende 5-10 minuten (niet langer!) om de baktijd in de oven te verkorten. Bovendien worden ze hierdoor extra knapperig.
- Schil ondertussen de pompoen, haal de pitten eruit en snijd hem in blokjes van ongeveer 2x2x2 cm.
- Haal de aardappelen uit de pan en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Optioneel: kook de pompoenblokjes ook nog 5 minuten (kan gewoon in dezelfde pan als de aardappelen) om de baktijd in de oven te verkorten.
- Snijd de saucijs in plakjes. Snijd de ui en knoflook in stukjes.
- Doe de blokjes pompoen, worst en aardappelblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en mix alles door elkaar.
Doe daarna ook de olijfolie, peper, zout en italiaanse kruiden erop en mix nog een keer alles door elkaar.
- Bak het geheel gedurende 30 minuten op 180°C in de oven. Heb je de aardappelen en pompoen niet voorgekookt? Houd dan een baktijd van
45 minuten aan.