Totale tijd: 1 uur - 1 uur en 10 min Bereiding: 30 min Oven: 30 - 40 min Personen: 4 Kilocalorieën: 910 kcal in totaal | 228 kcal per portie Kosten bij : €3,47 in totaal | €0,87 per portie Geplaatst op: 14 mei 2021 Laatst bijgewerkt: 21 augustus 2023
Ingrediënten
Ratatouille
700 gram aardappelen
1 courgette*
3-4 tomaten
Optioneel: 2 teentjes knoflook
Optioneel: 1 ui
Optioneel: 1 paprika
500 gram tomatenpassata
Italiaanse kruiden, zout, peper
*Je kunt ook een groene en gele courgette kopen om zo af te kunnen wisselen in de ovenschaal.
Materiaal
Ovenschaal (ik gebruikte er een van ongeveer 25x18 cm)
Kookpan
Optioneel: staafmixer
Bereiding
Ratatouille
- Was en schil de aardappelen. Snijd ze dan in plakjes van ongeveer 5 mm dik. Kook de plakjes dan gedurende 15 minuten, ze moeten net niet gaar zijn.
- Voor de extra smaakvolle versie van de saus snijd je de paprika in blokjes en de ui en knoflook in stukjes. Bak deze gedurende 5-10 minuten in de pan en
voeg daarna de tomatenpassata toe in de pan en roer even om. Doe de saus in een hoge beker of bakje en mix met de staafmixer tot een gladdere saus.
- Voor de makkelijkere versie van de saus gebruik je alleen tomatenpassata.
- Snijd ondertussen de courgette en tomaten ook in plakjes van ongeveer 5 mm dik.
- Vul de ovenschaal met de driekwart van de tomatenpassata en bestrooi deze laag met italiaanse kruiden, peper en zout. Meng dan nog een beetje
dat de kruiden zich goed verdelen.
- Doe de plakjes aardappel, courgette en tomaat in de ovenschaal, stapel ze als het waren van achter naar voor.
- Doe de rest van de tomatenpassata er overheen. Bak dan gedurenden 30-40 minuten in de oven op 200°C.