Totale tijd: 1 uur - 1 uur en 5 min Bereiding: 10 min Oven: 20 - 25 min Afkoelen: 30 min Personen: 2 Kilocalorieën: 470 kcal in totaal | 235 kcal per portie Kosten bij : €4,06 in totaal | €2,03 per portie Credits: gebaseerd op de Allerhande Geplaatst op: 21 februari 2020 Laatst bijgewerkt: 5 november 2021
Ingrediënten
Zalm met dillemarinade
2 zalmmoten
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels dille
2 eetlepels olijfolie
Materiaal
Ovenschaal
Bereiding
Zalm met dillemarinade
- Meng de olijfolie, dille en het citroensap in een beker/kommetje.
- Leg twee zalmmoten op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer de zalm aan beide kanten in met de marinade. Laat ongeveer 30 minuten intrekken.
- Bak de zalm gedurende 20-25 minuten op 180°C in de oven. Je kan de zalm ook in de pan bakken als je wil.
Na het bakken kun je de ophopingen van dille eventueel een beetje van je vis af halen (maar dan mis je ook de smaak).