Aardappelpuree


Totale tijd: 35 min
Bereiding: 35 min
Personen: 4
Kilocalorieën: 880 kcal in totaal | 220 kcal per portie
Kosten bij : €1,70 in totaal | €0,43 per portie
Geplaatst op: 26 september 2019
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2020

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Aardappelpuree
  • 1000 gram aardappelen
  • Scheutje water of melk
  • Zout, peper
  • Optioneel: klontje boter of (plantaardige) margarine

Materiaal
  • Kookpan

Bereiding

Aardappelpuree
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes.

- Kook de aardappelen tot ze gaar zijn, dat duurt ongeveer een half uur. Je weet dat de aardappelen gaar zijn als je er met een vork in prikt, de aardappel van je vork glijdt of makkelijk uit elkaar valt.

- Als de aardappelen gaar zijn, giet je ze af. Doe er peper en zout op en prak ze met een vork.

- Voeg daarna een scheutje water of melk toe en prak nog meer zodat het een smeuïge puree wordt.

- Voeg eventueel meer peper en zout toe naar smaak.

Resultaat