Muhammara


Totale tijd: 50 min
Bereiding: 20 min
Oven: 30 min
Personen: 8 (voor bij de borrel, als je het gebruikt als bijgerecht, heb je meer nodig per persoon)
Kilocalorieën: 323 kcal in totaal | 40 kcal per portie
Kosten bij : €2,77 in totaal | €0,35 per portie
Geplaatst op: 17 januari 2025
Laatst bijgewerkt: 17 januari 2025

Ingrediënten

2
20
Voor 8 porties
Muhammara
  • 3 rode paprika's
  • 3-4 teentjes knoflook
  • 30 gram walnoten
  • 2 theelepels tijm
  • 0,5 theelepel (gerookte) paprikapoeder
  • Optioneel: 0,5 theelepel chillivlokken of een mespuntje chilipoeder
  • 0,5 eetlepel balsamicoazijn
  • Zout
  • Optioneel: granaatappelpitjes ter decoratie

Materiaal
  • Bakplaat
  • Blender of food processor of hakmolen

Bereiding

Muhammara

1
Was de paprika's, verwijder de zaadlijst en snijd ze in vieren. Pel de knoflook, je hoeft deze niet te snijden.
2
Leg de paprika op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 30 minuten op 180°C. Halverwege de baktijd draai je ze om en leg je de knoflook erbij (dat ben ik hier vergeten op de foto te zetten).
3
Als de paprika's geroosterd zijn, haal je het velletje eraf. Dat gaat heel makkelijk, pas op dat je je vingers niet verbrandt (je mag ze ook even laten afkoelen).
4
Doe alle ingrediënten in de blender, food processor of hakmolen en blend tot een grove puree. Breng op smaak met zout.

Resultaat