Totale tijd: 50 min Bereiding: 20 min Oven: 30 min Personen: 8 (voor bij de borrel, als je het gebruikt als bijgerecht, heb je meer nodig per persoon) Kilocalorieën: 323 kcal in totaal | 40 kcal per portie Kosten bij : €2,77 in totaal | €0,35 per portie Geplaatst op: 17 januari 2025 Laatst bijgewerkt: 17 januari 2025
Ingrediënten
Muhammara
3 rode paprika's
3-4 teentjes knoflook
30 gram walnoten
2 theelepels tijm
0,5 theelepel (gerookte) paprikapoeder
Optioneel: 0,5 theelepel chillivlokken of een mespuntje chilipoeder
0,5 eetlepel balsamicoazijn
Zout
Optioneel: granaatappelpitjes ter decoratie
Materiaal
Bakplaat
Blender of food processor of hakmolen
Bereiding
Muhammara
1
Was de paprika's, verwijder de zaadlijst en snijd ze in vieren. Pel de knoflook, je hoeft deze niet te snijden.
2
Leg de paprika op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 30 minuten op 180°C. Halverwege de baktijd draai je ze om en leg je de knoflook erbij
(dat ben ik hier vergeten op de foto te zetten).
3
Als de paprika's geroosterd zijn, haal je het velletje eraf. Dat gaat heel makkelijk, pas op dat je je vingers niet verbrandt (je mag ze ook even laten afkoelen).
4
Doe alle ingrediënten in de blender, food processor of hakmolen en blend tot een grove puree. Breng op smaak met zout.