HOME
NIEUWS
RECEPTEN
ZOET
HARTIG
DINER
ANDERE CHEFS
TECHNIEKEN
AU BAIN-MARIE
KARAMEL
ALLES OVER
CHEESECAKE
CUPCAKES VS MUFFINS
DEEG
MERINGUE
VEGA
HANDIG
OMREKENTOOL
KEUKENHACKS
Recepten
•
Diner
•
Rijstgerechten
•
Aubergine met silken tofu
Aubergine met silken tofu
Totale tijd:
30 - 40 min
Bereiding:
30 - 40 min
Personen:
2
Kilocalorieën:
684 kcal in totaal | 342 kcal per portie
Kosten bij
Aldi
AH
Aldi Bio
AH Bio
:
€2,32 in totaal | €1,16 per portie
Geplaatst op:
25 oktober 2024
Laatst bijgewerkt:
25 oktober 2024
Ingrediënten
1
10
Voor 2 porties
Aubergine met silken tofu
1 ui
1 teentje knoflook
400 gram aubergines
100 gram rijst
Voor de saus:
3 eetlepels sojasaus
1 theelepel basterdsuiker
1 eetlepel witte wijnazijn
Optioneel: 0,5 eetlepel oestersaus
1 eetlepel olie
Optioneel: 1 theelepel crispy chili in olie
200-300 gram silken tofu, bijvoorbeeld
deze
Materiaal
Wokpan of hapjespan
Kookpan
Bereiding
Aubergine met silken tofu
- Snijd de ui en knoflook en bak deze gedurende 5 minuten in de wokpan.
- Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van ongeveer 1x1 cm. Doe deze erbij in de pan. Bak ongeveer 10 minuten voor je de saus erbij doet.
- Zet ondertussen de rijst op.
- Meng de ingrediënten van de saus en doe deze erbij in de wokpan.
- Laat nog 10 minuten pruttelen. Voeg zo nodig een eetlepel water toe als het te hard dreigt te gaan.
- Terwijl de aubergine aan het pruttelen is, dep je de tofu droog en snijd je deze in reepjes of blokjes.
- Doe de tofu erbij in de wokpan. Serveer met de rijst.
Resultaat