Aubergine met silken tofu


Totale tijd: 30 - 40 min
Bereiding: 30 - 40 min
Personen: 2
Kilocalorieën: 684 kcal in totaal | 342 kcal per portie
Kosten bij : €2,32 in totaal | €1,16 per portie
Geplaatst op: 25 oktober 2024
Laatst bijgewerkt: 25 oktober 2024

Ingrediënten

1
10
Voor 2 porties
Aubergine met silken tofu
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram aubergines
  • 100 gram rijst
  • Voor de saus:
    • 3 eetlepels sojasaus
    • 1 theelepel basterdsuiker
    • 1 eetlepel witte wijnazijn
    • Optioneel: 0,5 eetlepel oestersaus
    • 1 eetlepel olie
    • Optioneel: 1 theelepel crispy chili in olie
  • 200-300 gram silken tofu, bijvoorbeeld deze

Materiaal
  • Wokpan of hapjespan
  • Kookpan

Bereiding

Aubergine met silken tofu
- Snijd de ui en knoflook en bak deze gedurende 5 minuten in de wokpan.

- Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van ongeveer 1x1 cm. Doe deze erbij in de pan. Bak ongeveer 10 minuten voor je de saus erbij doet.

- Zet ondertussen de rijst op.
- Meng de ingrediënten van de saus en doe deze erbij in de wokpan.

- Laat nog 10 minuten pruttelen. Voeg zo nodig een eetlepel water toe als het te hard dreigt te gaan.

- Terwijl de aubergine aan het pruttelen is, dep je de tofu droog en snijd je deze in reepjes of blokjes.

- Doe de tofu erbij in de wokpan. Serveer met de rijst.

Resultaat