Totale tijd: 40 min Bereiding: 40 min Personen: 4 Kilocalorieën: 2377 kcal in totaal | 594 kcal per portie Kosten bij : €6,84 in totaal | €1,71 per portie Geplaatst op: 22 januari 2021 Laatst bijgewerkt: 16 januari 2022
Ingrediënten
Dahl
1 ui
3 teentjes knoflook
2 cm gember
2 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kurkuma
1 theelepel kerriepoeder of garam masala
0,25 theelepel chilipoeder
2 laurierblaadjes
400 gram tomatenblokjes
250 gram linzen (is na het uitlekken) (soort naar keuze)
500 gram kidneybonen (is na het uitlekken)
Sap (en eventueel rasp) van 1 limoen
100 mL crème fraîche (eventueel vervangen door zure room of slagroom)
Zout, peper
300 gram rijst
Materiaal
Wokpan
Kookpan
Bereiding
Dahl
- Snijd de ui, knoflook en gember en bak deze in de pan.
- Na 5 minuten voeg je de kruiden toe (korianderpoeder, komijnpoeder, kurkumapoeder, kerriepoeder en chilipoeder).
- Voeg dan ook de laurierblaadjes, tomatenblokjes, linzen en kidneybonen toe. Roer even en voeg dan water toe zodat het geheel net onder water staat.
- Zet het vuur hoog om het geheel aan de kook te brengen. Als het eenmaal kookt, kan het vuur weer lager.
Laat het dan ongeveer 20 minuten pruttelen (met deksel op de pan).
- Kook de rijst.
- Na 20 minuten haal je de laurierblaadjes uit de pan. Voeg dan de crème fraîche (of vervangend ingrediënt) en limoensap toe.
Voeg naar smaak zout en peper toe.