Bananenbrood zonder toegevoegde suikers


Totale tijd: 1 uur
Bereiding: 20 min
Oven: 40 min
Personen: 15
Kilocalorieën: 2132 kcal in totaal | 142 kcal per portie
Kosten bij : €3,00 in totaal | €0,20 per portie
Geplaatst op: 16 september 2022
Laatst bijgewerkt: 16 september 2022

Ingrediënten

Bananenbrood zonder toegevoegde suiker
  • 100 gram boter of (plantaardige) margarine
  • 75 gram dadels (gewicht na ontpitten)
  • 75 mL heet water
  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 3 eetlepels kaneel
  • Snufje zout
  • Optioneel: gehakte noten

Materiaal
  • Cakevorm
  • Blender of staafmixer
  • Beslagkom

Bereiding

Bananenbrood
- Laat de dadels ongeveer 5 minuten in heet water weken. Doe de bananen erbij en maak er met de blender of staafmixer een puree van.

- Smelt de boter. Doe de dadel-bananenmix, vanille-extract en eieren erbij en meng.

- Doe de bloem, bakpoeder, snufje zout en kaneel erbij en meng tot een beslag.

- Bak het bananenbrood gedurende 40 minuten op 180°C.

Resultaat