Totale tijd: 1 uur Bereiding: 20 min Oven: 40 min Personen: 15 Kilocalorieën: 2132 kcal in totaal | 142 kcal per portie Kosten bij : €3,00 in totaal | €0,20 per portie Geplaatst op: 16 september 2022 Laatst bijgewerkt: 16 september 2022
Ingrediënten
Bananenbrood zonder toegevoegde suiker
100 gram boter of (plantaardige) margarine
75 gram dadels (gewicht na ontpitten)
75 mL heet water
3 rijpe bananen
2 eieren
1 theelepel vanille extract
200 gram bloem
3 theelepels bakpoeder
3 eetlepels kaneel
Snufje zout
Optioneel: gehakte noten
Materiaal
Cakevorm
Blender of staafmixer
Beslagkom
Bereiding
Bananenbrood
- Laat de dadels ongeveer 5 minuten in heet water weken. Doe de bananen erbij en maak er met de blender of staafmixer een puree van.
- Smelt de boter. Doe de dadel-bananenmix, vanille-extract en eieren erbij en meng.
- Doe de bloem, bakpoeder, snufje zout en kaneel erbij en meng tot een beslag.
- Bak het bananenbrood gedurende 40 minuten op 180°C.