Totale tijd: 55 min Bereiding: 30 min Oven: 25 min Personen: 20 Kilocalorieën: 5391 kcal in totaal | 270 kcal per portie Kosten bij : €2,32 in totaal | €0,12 per portie Geplaatst op: 1 juli 2022 Laatst bijgewerkt: 1 juli 2022
Ingrediënten
Omgekeerde pruimencake
300 gram boter of (plantaardige) margarine
300 gram suiker
4 eetlepels melk of water
3 eieren
300 gram bloem
12 gram bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
Voor de karamellaag
100 gram suiker
30 gram boter
Water
400 gram pruimen (gewicht na ontpitten, 1 pit weegt ongeveer 5 gram)
Materiaal
Bakvorm van ongeveer 30x25 cm
Beslagkom
Steelpannetje of kookpan
Bereiding
Omgekeerde pruimencake
- Maak de boter zacht (hij moet niet helemaal smelten) en mix deze samen met de suiker tot een luchtige massa.
- Mix daar ook het water, de eieren, bloem, bakpoeder en vanillesuiker bij.
- Maak de karamellaag door de suiker in een steelpannetje te doen. Doe er water bij totdat alles nét nat is. Laat koken tot
de suiker opgelost is. Normaal maak je een karamel door deze bruin te laten kleuren; dat hoef nu niet per se, want het karameliseert in de oven.
- Doe de karamellaag in de bakvorm.
- Snijd de pruimen in vieren en haal de pit eruit. Leg de pruimen bovenop de karamellaag in de bakvorm.