Totale tijd: 10 min Bereiding: 10 min Personen: 2 Kilocalorieën: 250 kcal in totaal | 125 kcal per portie Kosten bij : €0,14 in totaal | €0,07 per portie Geplaatst op: 15 juni 2020 Laatst bijgewerkt: 15 juni 2020
Ingrediënten
Pepersaus
0,5 ui
25 gram boter of (plantaardige) margarine
15 gram bloem
0,25 bouillonblokeje (rund)
125 mL water
1 theelepel zwarte peperkorrels
Optioneel: 50 mL slagroom of crème fraîche
Zout, peper
Materiaal
Kookpan of steelpannetje
Garde
Bereiding
Pepersaus
- Smelt de boter in een pannetje en bak de ui daar gedurende 5 minuten in.
- Ondertussen verkruimel je het bouillonblokje of snijd je hem in kleine stukjes.
- Voeg de bloem en het bouillonpoeder toe aan het pannetje en roer goed zodat het gaat binden.
- Voeg daarna het water toe en roer goed met de garde.
- Voeg daarna de peperkorrels toe en breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Voor een extra romige saus kun je nog wat slagroom of crème fraîche toevoegen.
- Je saus is goed als hij ongeveer zo dik is als yoghurt (zie filmpje).
- Deze saus smaakt heel lekker bij een stukje rood vlees zoals biefstuk.