Pepersaus


Totale tijd: 10 min
Bereiding: 10 min
Personen: 2
Kilocalorieën: 250 kcal in totaal | 125 kcal per portie
Kosten bij : €0,14 in totaal | €0,07 per portie
Geplaatst op: 15 juni 2020
Laatst bijgewerkt: 15 juni 2020

Ingrediënten

1
10
Voor 2 porties
Pepersaus
  • 0,5 ui
  • 25 gram boter of (plantaardige) margarine
  • 15 gram bloem
  • 0,25 bouillonblokeje (rund)
  • 125 mL water
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • Optioneel: 50 mL slagroom of crème fraîche
  • Zout, peper

Materiaal
  • Kookpan of steelpannetje
  • Garde

Bereiding

Pepersaus
- Smelt de boter in een pannetje en bak de ui daar gedurende 5 minuten in.

- Ondertussen verkruimel je het bouillonblokje of snijd je hem in kleine stukjes.

- Voeg de bloem en het bouillonpoeder toe aan het pannetje en roer goed zodat het gaat binden.

- Voeg daarna het water toe en roer goed met de garde.

- Voeg daarna de peperkorrels toe en breng eventueel op smaak met peper en zout.

- Voor een extra romige saus kun je nog wat slagroom of crème fraîche toevoegen.
- Je saus is goed als hij ongeveer zo dik is als yoghurt (zie filmpje).

- Deze saus smaakt heel lekker bij een stukje rood vlees zoals biefstuk.

Resultaat