Kerriesaus


Totale tijd: 10 min
Bereiding: 10 min
Personen: 4
Kilocalorieën: 352 kcal in totaal | 88 kcal per portie
Kosten bij : €0,25 in totaal | €0,06 per portie
Geplaatst op: 30 juni 2023
Laatst bijgewerkt: 30 juni 2023

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Kerriesaus
  • 30 gram boter of (plantaardige) margarine
  • 40 gram bloem
  • 1 bouillonblokje (rund)
  • 500 mL water
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • Zout, peper

Materiaal
  • Kookpan of steelpannetje
  • Garde

Bereiding

Kerriesaus
- Smelt de boter in een pannetje.

- Voeg de bloem, de kerriepoeder en het bouillonpoeder (of gebroken bouillonblokje) toe aan het pannetje en roer goed zodat het gaat binden.

- Voeg daarna beetje bij beetje het water toe en roer goed met de garde.

- Breng op smaak met peper en zout.

Resultaat