Totale tijd: 50 min Bereiding: 20 min Oven: 30 min Personen: 4 Kilocalorieën: 2488 kcal in totaal | 622 kcal per portie Kosten bij : €8,21 in totaal | €2,05 per portie Geplaatst op: 22 april 2020 Laatst bijgewerkt: 2 september 2023
Ingrediënten
Bobotie
600 gram sperziebonen
2 uien
2 teentjes knoflook
400 gram gehakt
2 eetlepels kerriepoeder
1-2 eetlepels kurkuma
0,5 theelepel kaneel
Optioneel: 1 theelepel komijn
Zout, peper
1 appel
50 gram rozijnen
200 mL melk
2 eieren
2 laurierblaadjes
300 gram rijst
Optioneel: 1 theelepel kerriepoeder
Optioneel: 1 theelepel kurkuma
Materiaal
Ovenschaal
Wokpan
Kookpan
Bereiding
Bobotie
- Snijd de sperziebonen en kook ze (ongeveer 20 minuten).
- Snijd de uien, knoflook en appel in stukjes.
- Bak de ui en knoflook ongeveer 5 minuten in een wokpan. Als ze gebakken zijn, voeg je ook het gehakt toe.
- Als het gehakt bruin is, voeg je de kruiden, stukjes appel en rozijnen toe. Roer alles goed door elkaar.
- Meng ondertussen de eieren en de melk.
- Als de sperziebonen gaar zijn, doe je die bij het gehakt erbij.
- Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal. Giet daar bovenop het eimengsel. Steek de laurierblaadjes in het gehakt.
- Bak de bobotie gedurende 30 minuten op 180°C in de oven.
- Kook de rijst. Als de rijst klaar is, giet je hem af. Ik vond het leuk om de rijst geel te kleuren met een theelepel kurkuma en een theelepel kerriepoeder.
- Serveer de bobotie met rijst.