Bobotie


Totale tijd: 50 min
Bereiding: 20 min
Oven: 30 min
Personen: 4
Kilocalorieën: 2488 kcal in totaal | 622 kcal per portie
Kosten bij : €8,21 in totaal | €2,05 per portie
Geplaatst op: 22 april 2020
Laatst bijgewerkt: 2 september 2023

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Bobotie
  • 600 gram sperziebonen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram gehakt
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1-2 eetlepels kurkuma
  • 0,5 theelepel kaneel
  • Optioneel: 1 theelepel komijn
  • Zout, peper
  • 1 appel
  • 50 gram rozijnen
  • 200 mL melk
  • 2 eieren
  • 2 laurierblaadjes
  • 300 gram rijst
  • Optioneel: 1 theelepel kerriepoeder
  • Optioneel: 1 theelepel kurkuma

Materiaal
  • Ovenschaal
  • Wokpan
  • Kookpan

Bereiding

Bobotie
- Snijd de sperziebonen en kook ze (ongeveer 20 minuten).

- Snijd de uien, knoflook en appel in stukjes.

- Bak de ui en knoflook ongeveer 5 minuten in een wokpan. Als ze gebakken zijn, voeg je ook het gehakt toe.

- Als het gehakt bruin is, voeg je de kruiden, stukjes appel en rozijnen toe. Roer alles goed door elkaar.

- Meng ondertussen de eieren en de melk.

- Als de sperziebonen gaar zijn, doe je die bij het gehakt erbij.

- Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal. Giet daar bovenop het eimengsel. Steek de laurierblaadjes in het gehakt.

- Bak de bobotie gedurende 30 minuten op 180°C in de oven.

- Kook de rijst. Als de rijst klaar is, giet je hem af. Ik vond het leuk om de rijst geel te kleuren met een theelepel kurkuma en een theelepel kerriepoeder.
- Serveer de bobotie met rijst.

Resultaat