Totale tijd: 6 uur Bereiding: 45 min Oven: 1 uur Koelen: 4 uur Personen: 12 Kilocalorieën: 4497 kcal in totaal | 375 kcal per portie Kosten bij : €3,29 in totaal | €0,27 per portie Geplaatst op: 18 maart 2020 Laatst bijgewerkt: 19 april 2020
Ingrediënten
Bodem
200 gram koekjes (bijvoorbeeld digestive of bastogne)
70 gram boter of (plantaardige) margarine
Vulling
400 gram verse roomkaas (philadelphia of van een eigen merk)
100 gram crème fraîche (vervangbaar door sour cream)
Bodem
- Smelt de boter in een steelpannetje of in de magnetron.
- Doe de koekjes in de blender of rol/sla het tot een poeder met een deegroller.
- Bekleed een taartvorm met bakpapier. Meng de koekjes en de boter en doe deze in de taartvorm. Druk dan goed aan op de bodem en zet de taartvorm
even in de koelkast.
Vulling
- Maak de karamelsaus volgens dit recept.
- Doe de roomkaas en de crème fraîche in een beslagkom en mix deze met een garde of mixer tot een gladde massa.
- Mix daarna de karamelsaus erbij, maar houd ongeveer 50 mL over voor de decoratie.
- Mix als laatste nog de eieren door het beslag.
Taart samenstellen
- Neem de taartvorm uit de koelkast en doe de vulling erin (zorg dat ie wat ingevet is).
- Bak de cheesecake gedurende 60 minuten op 160°C. Als je hem op hogere temperaturen bakt, krijg je lelijke barsten in de taart.
De taart is klaar als hij in het midden nog een klein beetje wiebelt.
- Als de cheesecake klaar is, laat je hem nog een uur in de oven staan, met de ovendeur op een kier (bijvoorbeeld een pollepel ertussen).
Hierdoor komt de cheesecake op temperatuur voordat je hem in de koelkast zet en voorkom je barsten in de bovenkant.
- Laat de cheesecake nog 3 uur (liefst een nacht) in de koelkast opstijven.
- Doe ter decoratie de rest van de karamelsaus over de taart.