Totale tijd: 30 min Bereiding: 30 min Stuks: 8 Kilocalorieën: 776 kcal in totaal | 97 kcal per stuk Kosten bij : €1,51 in totaal | €0,19 per stuk Geplaatst op: 22 oktober 2019 Laatst bijgewerkt: 5 april 2021
Ingrediënten
Bodem
80 gram bastognekoekjes
30 gram boter of (plantaardige) margarine
Vulling
320 gram (magere) kwark met een smaak naar keuze of maak het zelf:
300 gram (magere) kwark (voor een stevigere versie vervang je 100 gram kwark door 100 gram verse roomkaas)
Rasp en sap van 1 limoen of 0,5 citroen
Optioneel: 30 gram witte basterdsuiker
24 blauwe bessen
Materiaal
8 amuseglaasjes
Optioneel: blender
Beslagkom
Bereiding
Bodem
- Maal de bastognekoekjes fijn met een blender of rol/sla het tot een poeder met een deegroller.
- Voeg de boter en de koekkruimels samen en meng tot een geheel.
- Verdeel de koekkruimels over de amuseglaasjes (ongeveer 1 eetlepel per glaasje). Druk de kruimels daarna wat aan voor een stevige bodem.
Vulling
- Meng de kwark, limoenrasp, limoensap en eventueel ook de basterdsuiker en verse roomkaas in een beslagkom.
- Vul de amuseglaasjes met het kwarkmengsel tot een paar millimeter onder de rand. Eventueel kun je met een keukenpapiertje de rand schoonvegen.
- Garneer met drie blauwe bessen per glaasje. Als je de kwarktaartjes van tevoren maakt, wacht dan met het garneren tot vlak voor het serveren.
Dat voorkomt dat het blauwe sap uit de bessen zich verspreidt door de witte kwark.
- Tip: je kunt de kwarktaartjes een dag of twee dagen van tevoren maken. Ik vind zelf dat de smaak daar zelfs lekkerder van wordt.
Garneer dan dus pas vlak van tevoren met blauwe bessen.