Chicken fajita nachos


Totale tijd: 35 min
Bereiding: 20 min
Oven: 15 min
Personen: 3
Kilocalorieën: 1676 kcal in totaal | 559 kcal per portie
Kosten bij : €6,94 in totaal | €2,31 per portie
Geplaatst op: 26 september 2019
Laatst bijgewerkt: 28 maart 2020

Ingrediënten

1
10
Voor 3 porties
Chicken fajita nachos
  • 300 gram kipfilet
  • Voor de marinade:
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 theelepels chilipoeder
    • 2 theelepels paprikapoeder
    • 2 theelepels knoflookpoeder
    • 2 theelepels komijnpoeder
    • Zout, peper
  • 3 paprika's
  • 150 gram mais (=1 blikje)
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 zak tortillachips (nachos)
  • 150 gram geraspte kaas
  • Optioneel: crème fraîche, salsasaus, guacamole

Materiaal
  • Ovenschaal
  • Koekenpan

Bereiding

Chicken fajita nachos
- Snijd de kip in blokjes en marineer met een scheutje olijfolie en verder zout, peper, chilipoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder en komijnpoeder. Je kunt het marineren eventueel ook achterwege laten, doe de kruiden en olie dan later bij de kip als je deze in de pan doet.

- Snijd de paprika, ui en knoflook.

- Bak de kip. Als de kip na ongeveer 10 minuten gaar is, voeg dan de paprika, ui en knoflook toe en bak nog +/- 10 minuten mee.

- Als alles gaar is, kun je de ovenschaal samenstellen. De volgorde: een laag nachos, een laag kipmengsel, een laag kaas.

- Zet gedurende 15 minuten op 180°C in de oven.
- Tip: dit is heel lekker te combineren met crème fraîche, salsasaus en guacamole.

Resultaat