Rodekoolschotel


Totale tijd: 1 uur
Bereiding: 30 min
Oven: 30 min
Personen: 4
Kilocalorieën: 1928 kcal in totaal | 482 kcal per portie
Kosten bij : €5,46 in totaal | €1,37 per portie
Geplaatst op: 9 december 2022
Laatst bijgewerkt: 9 december 2022

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Rodekoolschotel
  • 1000 gram aardappelpuree
    • 1000 gram aardappelen
    • Scheutje water of melk
    • Zout, peper
    • Optioneel: klontje boter of (plantaardige) margarine
  • 600-800 gram rode kool (vers of uit potje)
  • 400 gram gehakt
  • Peper
  • Optioneel: 50 gram geraspte kaas

Materiaal
  • Ovenschaal
  • Kookpan
  • Koekenpan

Bereiding

Rodekoolschotel
- Maak de aardappelpuree volgens dit recept.
- Als je verse rode kool gebruikt, snijd deze dan in reepjes en kook gedurende 25-30 minuten (tip: voeg een scheutje azijn toe, dan wordt de rode kool zachter). Als je rode kool uit een potje gebruikt, warm deze dan kort op (5 minuten).
- Bak het gehakt bruin. Breng op smaak met wat peper.

- Stel de ovenschaal samen. Doe het gehakt in de ovenschaal en verdeel over de bodem. Doe daarna de rode kool erbij. Sluit af met een laag aardappelpuree en als je zin hebt nog wat geraspte kaas.

- Bak de rodekoolschotel gedurende 30 minuten op 180°C.

Resultaat