Totale tijd: 1 uur Bereiding: 30 min Oven: 30 min Personen: 4 Kilocalorieën: 1928 kcal in totaal | 482 kcal per portie Kosten bij : €5,46 in totaal | €1,37 per portie Geplaatst op: 9 december 2022 Laatst bijgewerkt: 9 december 2022
Optioneel: klontje boter of (plantaardige) margarine
600-800 gram rode kool (vers of uit potje)
400 gram gehakt
Peper
Optioneel: 50 gram geraspte kaas
Materiaal
Ovenschaal
Kookpan
Koekenpan
Bereiding
Rodekoolschotel
- Maak de aardappelpuree volgens dit recept.
- Als je verse rode kool gebruikt, snijd deze dan in reepjes en kook gedurende 25-30 minuten (tip: voeg een scheutje azijn toe, dan wordt de rode kool zachter).
Als je rode kool uit een potje gebruikt, warm deze dan kort op (5 minuten).
- Bak het gehakt bruin. Breng op smaak met wat peper.
- Stel de ovenschaal samen. Doe het gehakt in de ovenschaal en verdeel over de bodem. Doe daarna de rode kool erbij.
Sluit af met een laag aardappelpuree en als je zin hebt nog wat geraspte kaas.
- Bak de rodekoolschotel gedurende 30 minuten op 180°C.