Totale tijd: 50 min Bereiding: 25 min Oven: 25 min Personen: 6 (of 4 personen als je veel honger hebt) Kilocalorieën: 3795 kcal in totaal | 633 kcal per portie Kosten bij : €9,56 in totaal | €1,59 per portie Geplaatst op: 15 mei 2020 Laatst bijgewerkt: 15 mei 2020
Ingrediënten
Tortillalasagne
400 gram gehakt
2 theelepels komijn
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel paprikapoeder
Zout, peper
400 gram voorgesneden italiaanse groenten
400 gram bruine bonen (na uitlekken)
300 gram kidneybonen (na uitlekken)
150 gram mais
400 gram tomatenpassata
6 tortilla's
100 gram crème fraîche
100 gram geraspte kaas
Materiaal
Ovenschaal
Koekenpan
Bereiding
Tortillalasagne
1
Bak het gehakt samen met de kruiden.
2
Als het gehakt bruin is, doe dan ook de italiaanse groenten erbij en bak 5-10 minuten mee.
3
Voeg daarna de bruine bonen, kidneybonen en mais toe en laat 5 minuten meebakken.
4
Voeg daarna de tomatenpassata toe en naar smaak zout en peper. Laat nog 5 minuten pruttelen zodat
er wat vocht kan verdampen.
5
Stel de ovenschaal samen: onderop komt een laag gehaktmengsel, daarbovenop tortilla's. Per laag gebruik je twee tortilla's.
Besmeer de tortilla's met crème fraîche. Doe ze daarna in de ovenschaal, snijd de randjes af zodat ze
rechthoekig worden en gebruik die randjes om de gaten op te vullen.
6
Herhaal bovenstaande stappen tot het gehaktmengsel en de tortilla's op zijn.
Voor een zachte bovenkant kun je nog een laagje crème fraîche op de bovenste tortilla's doen alvorens er gerapste kaas op te doen.
Voor een knapperige bovenkant sluit je af met alleen een laag geraspte kaas.
7
Bak de tortillalasagne gedurende 25 minuten op 180°C in de oven totdat de kaas gesmolten is.