Tortillalasagne




Geplaatst op: 15 mei 2020
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2020

Ingrediënten

Bereiding

Tortillalasagne

1
Bak het gehakt samen met de kruiden.
2
Als het gehakt bruin is, doe dan ook de italiaanse groenten erbij en bak 5-10 minuten mee.
3
Voeg daarna de bruine bonen, kidneybonen en mais toe en laat 5 minuten meebakken.
4
Voeg daarna de tomatenpassata toe en naar smaak zout en peper. Laat nog 5 minuten pruttelen zodat er wat vocht kan verdampen.
5
Stel de ovenschaal samen: onderop komt een laag gehaktmengsel, daarbovenop tortilla's. Per laag gebruik je twee tortilla's. Besmeer de tortilla's met crème fraîche. Doe ze daarna in de ovenschaal, snijd de randjes af zodat ze rechthoekig worden en gebruik die randjes om de gaten op te vullen.
6
Herhaal bovenstaande stappen tot het gehaktmengsel en de tortilla's op zijn. Voor een zachte bovenkant kun je nog een laagje crème fraîche op de bovenste tortilla's doen alvorens er gerapste kaas op te doen. Voor een knapperige bovenkant sluit je af met alleen een laag geraspte kaas.
7
Bak de tortillalasagne gedurende 25 minuten op 180°C in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Resultaat: