Chocoladetaart




Geplaatst op: 12 oktober 2025
Laatst bijgewerkt: 12 oktober 2025

Ingrediënten

Bereiding

Taart

1
Doe de chocolade en de boter in een beslagkom en verwarm deze au bain-marie. Roer door.
2
Splits de eieren in eiwit en eigeel. Meng de eigelen door het chocolade-botermengsel.
3
Klop de eiwitten stijf met een mixer. Doe daarna de suiker erbij en mix nog een keer tot het stijf is.
4
Meng de bloem voorzichtig door het eiwitmengsel heen. Dit kun je doen met een 'vouwende' beweging zodat je niet alle lucht er weer uit roert.
5
Mix het eiwitmengsel met het chocolademengsel. Roer ook hier weer niet te hard, zodat je niet alle lucht er weer uit roert.
6
Bekleed een bakvorm met bakpapier en doe het beslag erin.
7
Bak de taart gedurende 40 minuten op 160°C.
8
Laat de taart minimaal een half uur afkoelen en snijd hem daarna in doormidden zodat je twee lagen krijgt.

Ganache

9
Doe de slagroom in een (steel)pan en verwarm het tot het net aan de kook is.
10
Doe de chocolade en boter in een beslagkom en giet hier de hete slagroom overheen. Na 2-3 minuten is de chocolade voldoende gesmolten om het geheel door te roeren.

Samenstellen

11
Doe een laagje ganache op een van de twee lagen en doe daar de andere laag bovenop. Je gebruikt voor dit tussenlaagje ongeveer een derde (of iets meer) van de ganache.
12
Smeer de taart af met de rest van de ganache. Is de ganache nog te vloeibaar? Laat hem dan iets afkoelen, dan kun je er beter mee smeren.

Resultaat