Totale tijd: 45 min Bereiding: 45 min Personen: 5 Kilocalorieën: 2304 kcal in totaal | 461 kcal per portie Kosten bij : €6,03 in totaal | €1,21 per portie Credits: Tosca, fantastische keukenstaf op een van mijn zeilkampen Geplaatst op: 1 september 2019 Laatst bijgewerkt: 12 november 2022
Ingrediënten
Curry
320 gram (zilvervlies)rijst
2 aardappelen
2 wortels
1 ui
1 teentje knoflook
1 centimeter verse gember
1 aubergine
1 courgette
Optioneel: 1 eetlepel citroensap
Kruiden
Zout, peper
2 theelepels kurkuma (of wat meer/minder naar jouw smaak)
2 theelepels komijnpoeder (of wat meer/minder naar jouw smaak)
1 theelepel kaneel
5 theelepels curry madras poeder (Jonnie Boer) of een curry paste naar keuze
400 gram tomatenblokjes
200 gram kikkererwten
200 mL kokosmelk
Optioneel: verse koriander
Materiaal
Wokpan
2 kookpannen
Bereiding
Curry
- Snijd de aardappelen in blokjes en snijd de wortels in plakjes. Kook de aardappelen samen met de wortels gedurende +/- 20 minuten.
Dat kan gewoon in één pan.
- Zet een pan water aan de kook en voeg de rijst toe.
- Snijd de ui, knoflook en gember. De gember schil je zoals in het filmpje, dit gaat het makkelijkst met een lepel of mesje.
- Bak de ui gedurende 5 minuten in een wokpan. Voeg daarna ook de knoflook en gember toe.
- Snijd de aubergine en courgette in blokjes. Voeg deze daarna toe aan de wokpan en bak ze 10 minuten voor je de volgende ingrediënten toevoegt.
- Als de aardappelen en wortels gaar zijn, doe je die er ook bij in de wokpan.
- Voeg dan de citroensap en kruiden toe en meng het geheel.
- Voeg de tomatenblokjes, kikkerwten en kokosmelk toe en laat het nog 5-10 minuten pruttelen.
- Serveer de curry samen met rijst. Eventueel kun je dit garneren met koriander.