Totale tijd: 1 uur - 1 uur en 30 min Bereiding: 30 min - 1 uur Oven: 25 min Koelen: 30 min - 1 uur Stuks: 16 Kilocalorieën: 2649 kcal in totaal | 166 kcal per stuk Kosten bij : €5,23 in totaal | €0,33 per stuk Geplaatst op: 27 oktober 2023 Laatst bijgewerkt: 27 oktober 2023
Ingrediënten
Deeg
300 gram bloem
100 gram boter
50 mL water
Voor een extra knapperig deeg: 0,5 eetlepel azijn
1 eieren
0,5 theelepel zout
Vulling
2 paprika's (rood en/of geel)
300 gram gehakt
150 gram mais (=1 blikje)
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel komijnpoeder
2 theelepels oregano
2 theelepels knoflookpoeder
0,5 theelepel chilipoeder
Zout, peper
0,5 ei om in te smeren
Materiaal
Bakplaat
Beslagkom
Koekenpan
Optioneel: iets wat rond is van ongeveer 10-12 cm doorsnede
Bereiding
Deeg
- Doe de bloem, zout en boter in een beslagkom. Wrijf de boter fijn tussen je handen, je krijgt dan een wat korrelig deeg.
- Voeg dan ook de eieren en het water toe en kneed tot een bal deeg
- Laat het deeg een half uur tot een uur rusten in de koelkast. In de tussentijd maak je de vulling.
Vulling
- Snijd de paprika in kleine stukjes.
- Bak de paprika gedurende 5-10 minuten in een koekenpan. Voeg daarna ook het gehakt toe.
- Als het gehakt bruin is, voeg je ook de tomatenpuree, mais en alle kruiden toe. Bak nog 5 minuten en laat dan afkoelen.
Samenstellen
- Als de vulling weer wat is afgekoeld, haal je het deeg uit de koelkast.
- Verdeel het deeg in het aantal gewenste bolletjes. Rol bolletjes van ongeveer 10-12 cm doorsnede. Als je het lastig vindt om ze mooi rond te krijgen, gebruik
dan een vorm.
- Leg 2-3 theelepels vulling op het rondje deeg. Klap daarna het rondje dicht. Druk de zijkanten tegen elkaar.
- Maak de randjes mooi dicht, zie foto's:
- Leg de empanadas op een bakplaat. Klop een ei los en bestrijk de empanadas hiermee.
- Bak de empanadas gedurende 20-25 minuten op 180°C.