Totale tijd: 30 min Bereiding: 30 min Stuks: 16 Kilocalorieën: 870 kcal in totaal | 54 kcal per stuk Kosten bij : €2,42 in totaal | €0,15 per stuk Credits: gebaseerd op een recept van de AH Geplaatst op: 14 oktober 2022 Laatst bijgewerkt: 14 oktober 2022
Ingrediënten
Gehaktballetjes in tomatensaus
1 rode peper
0,5 ui
2 teentjes knoflook
250 gram half om half gehakt
1 ei
30 gram paneermeel
0,5 theelepel nootmuskaat
Zout, peper
250 gram tomatenpassata
Optioneel: 1 rode peper extra
Materiaal
Koekenpan of braadpan
Beslagkom
Bereiding
Gehaktballetjes in tomatensaus
- Snijd de rode peper, ui en knoflook in kleine stukjes.
- Meng het gehakt, rode peper, ui, knoflook, ei, paneermeel en nootmuskaat. Breng op smaak met zout en peper.
- Draai er gehaktballetjes van en bak ze in een pan.
- Als de gehaktballetjes gaar zijn, voeg je de tomatenpassata toe. Voor een extra pittige saus, voeg je ook rode peper aan de tomatensaus toe.
Laat nog 5 minuten bakken.