Totale tijd: 30 min Bereiding: 30 min Stuks: 8 Kilocalorieën: 3140 kcal in totaal | 393 kcal per stuk Kosten bij : €2,97 in totaal | €0,37 per stuk Geplaatst op: 11 december 2019 Laatst bijgewerkt: 29 april 2020
Ingrediënten
Mini hamburgers
8 (diepvries) hamburgers
8 kleine bolletjes of maak ze zelf met dit recept en extra ei
150 mL warm water
3 gram droge gist
250 gram bloem + extra om te bestuiven
5 gram zout
15 gram boter of (plantaardige) margarine
5 gram suiker
0,5 ei + 0,5 ei om af te werken
Sesamzaad
3 eetlepels ketchup
4 plakjes jong (belegen) kaas
1 tomaat
50 gram ijsbergsla
Materiaal
Koekenpan
Iets om de hamburgers uit te steken, ik gebruikte een longdrinkglas
8 cocktailprikkers
Bereiding
Bolletjes (optioneel)
- Maak de bolletjes volgens dit recept maar dan met als extraatje ei in het deeg.
- P.s. ik was minder slim en maakte dus 16 bovenkantjes. Toen bleek dat ze te klein waren om doormidden te snijden en dan genoeg brood
te hebben in verhouding met de hamburger. Ik heb dus van 8 bovenkantjes het topje afgesneden en toen werd het een prima onderkant.
Je kan jezelf ook de moeite besparen en op de 8 onderkantjes geen sesam strooien.
Mini hamburgers
- Bak de hamburgers in een koekenpan. Ik heb diepvrieshamburgers gebruikt, omdat die over het algemeen wat dunner zijn.
- Als de hamburgers (bijna) gaar zijn na 5-10 minuten, neem je ze uit de pan. Neem dan iets om hamburgers uit te steken, bijvoorbeeld een
koekjesvormpje of een longdrinkglas. Zorg dat de doorsnede net iets kleiner is dan de bolletjes die je hebt.
De resterende stukjes hamburger kun je gebruiken voor bijvoorbeeld een pasta, lasagne of doe er wat leuks mee.
- Mochten de hamburgers nog niet helemaal gaar zijn, gooi ze dan nog even terug in de pan.
- Beleg een onderkantje/bolletje met achtereenvolgens een laagje ketchup, de hamburger, een half plakje kaas, een plakje tomaat, wat
blaadjes sla en de bovenkant van het bolletje. Steek er een cocktailprikker doorheen zodat het niet uit elkaar valt.