Totale tijd: 50 min Bereiding: 30 min Oven: 20 min Personen: 4 (of 3 als je meer honger hebt) Kilocalorieën: 2141 kcal in totaal | 535 kcal per portie Kosten bij : €6,62 in totaal | €1,66 per portie Geplaatst op: 9 november 2019 Laatst bijgewerkt: 14 augustus 2024
Ingrediënten
Enchiladas
300 gram kipfilet
2 paprika's
2 uien
2 teentjes knoflook
0,5 theelepel chilipoeder
4 theelepels paprikapoeder
2 theelepels komijn
Zout, peper
400 gram tomatenblokjes
150 gram mais (=1 blikje)
4 tortilla's
100 gram geraspte kaas
100 gram crème fraîche
Optioneel: salsasaus, guacamolesaus
Materiaal
Ovenschaal
Koekenpan
Bereiding
Enchiladas
- Snijd de kipfilet en bak deze in de koekenpan (ongeveer 10 minuten).
- Snijd ook de paprika, ui en knoflook en bak deze mee met de kip als de kip gaar is. Voeg ook de kruiden toe.
- Doe de ui bij de kip. Doe na 5 minuten ook de paprika erbij. Laat 5-10 minuten bakken.
- Als ook de groenten gaar zijn na ongeveer 10 minuten, voeg je de kruiden, mais en tomatenblokjes toe. Laat nog even sudderen.
- Verdeel het kipmengsel over de 4 tortilla's. Doe er de helft van de geraspte kaas op.
Rol de tortilla's op en leg ze in een ovenschaal. Je kan ze dichtplakken met een beetje crème fraîche.
- Verdeel de rest van de crème fraîche en geraspte kaas over de tortilla's.
- Bak de enchiladas gedurende 20 minuten op 180°C totdat de kaas gesmolten is.
- Enchiladas zijn lekker om te eten met salsasaus, crème fraîche en/of guacamole.