Enchiladas


Totale tijd: 50 min
Bereiding: 30 min
Oven: 20 min
Personen: 4 (of 3 als je meer honger hebt)
Kilocalorieën: 2141 kcal in totaal | 535 kcal per portie
Kosten bij : €6,62 in totaal | €1,66 per portie
Geplaatst op: 9 november 2019
Laatst bijgewerkt: 14 augustus 2024

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Enchiladas
  • 300 gram kipfilet
  • 2 paprika's
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 4 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels komijn
  • Zout, peper
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 150 gram mais (=1 blikje)
  • 4 tortilla's
  • 100 gram geraspte kaas
  • 100 gram crème fraîche
  • Optioneel: salsasaus, guacamolesaus

Materiaal
  • Ovenschaal
  • Koekenpan

Bereiding

Enchiladas
- Snijd de kipfilet en bak deze in de koekenpan (ongeveer 10 minuten).

- Snijd ook de paprika, ui en knoflook en bak deze mee met de kip als de kip gaar is. Voeg ook de kruiden toe.

- Doe de ui bij de kip. Doe na 5 minuten ook de paprika erbij. Laat 5-10 minuten bakken.

- Als ook de groenten gaar zijn na ongeveer 10 minuten, voeg je de kruiden, mais en tomatenblokjes toe. Laat nog even sudderen.

- Verdeel het kipmengsel over de 4 tortilla's. Doe er de helft van de geraspte kaas op. Rol de tortilla's op en leg ze in een ovenschaal. Je kan ze dichtplakken met een beetje crème fraîche.

- Verdeel de rest van de crème fraîche en geraspte kaas over de tortilla's.

- Bak de enchiladas gedurende 20 minuten op 180°C totdat de kaas gesmolten is.
- Enchiladas zijn lekker om te eten met salsasaus, crème fraîche en/of guacamole.

Resultaat