Totale tijd: 45 min Bereiding: 20 min Afkoelen: 30 min Personen: 4 Kilocalorieën: 1098 kcal in totaal | 275 kcal per portie Kosten bij : €3,78 in totaal | €0,95 per portie Geplaatst op: 18 juni 2021 Laatst bijgewerkt: 18 juni 2021
Ingrediënten
Eton mess
250 gram aardbeien*
25 mL citroensap of water
250 mL slagroom
20 gram suiker
8 meringue schuimpjes volgens dit recept of koop ze in de winkel
0,66 eiwitten
20 gram kristalsuiker
20 gram poedersuiker
Ongeveer 150 gram aardbeien voor decoratie
*Je kunt dit ook vervangen door een ander soort fruit. Als je een wat zuurdere vrucht gebruikt, voeg dan een eetlepel suiker toe aan de saus
Materiaal
4 glazen
Steelpannetje of kookpan
Beslagkom
Garde of mixer
Bereiding
Eton mess
- Maak de meringue schuimpjes volgens dit recept. Snijd of breek ze in kleinere stukjes.
- Snijd het eerste deel van de aardbeien in stukjes en doe deze in een pannetje samen met citroensap of water.
Kook de aardbeien kapot zodat het een soort saus wordt. Laat het daarna ongeveer een half uur afkoelen zodat je je vingers er niet meer aan brandt.
- Doe de slagroom met de suiker in een beslagkom en klop deze stijf.
- Als alle onderdelen klaar zijn, kun je gaan opbouwen. Begin met een laagje slagroom, dan een laagje meringuestukjes, dan een laagje aardbeiensaus,
dan weer een laagje slagroom en een laag meringuestukjes. Sluit af met een klein beetje aardbeiensaus, aardbeien ter decoratie en eventueel
meringuestukjes ter decoratie.