Eton mess


Totale tijd: 45 min
Bereiding: 20 min
Afkoelen: 30 min
Personen: 4
Kilocalorieën: 1098 kcal in totaal | 275 kcal per portie
Kosten bij : €3,78 in totaal | €0,95 per portie
Geplaatst op: 18 juni 2021
Laatst bijgewerkt: 18 juni 2021

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Eton mess
  • 250 gram aardbeien*
  • 25 mL citroensap of water
  • 250 mL slagroom
  • 20 gram suiker
  • 8 meringue schuimpjes volgens dit recept of koop ze in de winkel
    • 0,66 eiwitten
    • 20 gram kristalsuiker
    • 20 gram poedersuiker
  • Ongeveer 150 gram aardbeien voor decoratie
*Je kunt dit ook vervangen door een ander soort fruit. Als je een wat zuurdere vrucht gebruikt, voeg dan een eetlepel suiker toe aan de saus

Materiaal
  • 4 glazen
  • Steelpannetje of kookpan
  • Beslagkom
  • Garde of mixer

Bereiding

Eton mess
- Maak de meringue schuimpjes volgens dit recept. Snijd of breek ze in kleinere stukjes.
- Snijd het eerste deel van de aardbeien in stukjes en doe deze in een pannetje samen met citroensap of water. Kook de aardbeien kapot zodat het een soort saus wordt. Laat het daarna ongeveer een half uur afkoelen zodat je je vingers er niet meer aan brandt.

- Doe de slagroom met de suiker in een beslagkom en klop deze stijf.

- Als alle onderdelen klaar zijn, kun je gaan opbouwen. Begin met een laagje slagroom, dan een laagje meringuestukjes, dan een laagje aardbeiensaus, dan weer een laagje slagroom en een laag meringuestukjes. Sluit af met een klein beetje aardbeiensaus, aardbeien ter decoratie en eventueel meringuestukjes ter decoratie.

Resultaat