Aardbei-speculaastoetje


Totale tijd: 1 uur en 50 min - 2 uur en 20 min
Bereiding: 20 min
Koelen: 1 uur en 30 min - 2 uur
Stuks: 4
Kilocalorieën: 1194 kcal in totaal | 299 kcal per stuk
Kosten bij : €2,30 in totaal | €0,58 per stuk
Geplaatst op: 17 mei 2020
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2020

Ingrediënten

Met Zwitserse room krijg je een wat luchtiger toetje. Het kost alleen wel wat meer tijd.



1
10
Voor 4 stuks
Aardbei-speculaastoetje
  • 160 gram speculaasjes
  • 240 gram banketbakkersroom, dat komt neer op
    • 200 mL melk
    • 40 gram suiker
    • 1,6 eidooiers
    • 20 gram bloem
    • 0,5 vanillestokje
  • 4 aardbeien

Materiaal
  • 4 glaasjes om het in te doen
  • Beslagkom
  • Garde
  • Steelpannetje
  • Vershoudfolie
  • Optioneel: blender

Bereiding

Aardbei-speculaastoetje
- Maak de banketbakkersroom volgens dit recept Zwitserse room volgens dit recept. Dat kost je inclusief afkoelen ongeveer 1,5-2 uur. Je hebt geen gelatine nodig.
- Maal de speculaasjes fijn met een blender of rol/sla het fijn met een deegroller.

- Snijd de aardbeien in plakjes of blokjes, wat je wil.
- Stel het toetje samen. Begin met een laag speculaas. Bewaar wat kruimels voor de garnering. Doe daar bovenop de banketbakkersroomZwitserse room. Als laatste doe je de plakjes aardbeien erop. Garneer met wat losse kruimels speculaas.

Resultaat:

Op de linkerfoto zie je het verschil tussen banketbakkersroom (rechts) en Zwitserse room (links).