Totale tijd: 1 uur en 50 min - 2 uur en 20 min Bereiding: 20 min Koelen: 1 uur en 30 min - 2 uur Stuks: 4 Kilocalorieën: 1194 kcal in totaal | 299 kcal per stuk Kosten bij : €2,30 in totaal | €0,58 per stuk Geplaatst op: 17 mei 2020 Laatst bijgewerkt: 17 mei 2020
Ingrediënten
Met Zwitserse room krijg je een wat luchtiger toetje. Het kost alleen wel wat meer tijd.
Aardbei-speculaastoetje
- Maak de banketbakkersroom volgens dit receptZwitserse room volgens dit recept.
Dat kost je inclusief afkoelen ongeveer 1,5-2 uur. Je hebt geen gelatine nodig.
- Maal de speculaasjes fijn met een blender of rol/sla het fijn met een deegroller.
- Snijd de aardbeien in plakjes of blokjes, wat je wil.
- Stel het toetje samen. Begin met een laag speculaas. Bewaar wat kruimels voor de garnering.
Doe daar bovenop de banketbakkersroomZwitserse room.
Als laatste doe je de plakjes aardbeien erop. Garneer met wat losse kruimels speculaas.
Resultaat:
Op de linkerfoto zie je het verschil tussen banketbakkersroom (rechts) en Zwitserse room (links).