Totale tijd: 1 uur en 30 min Bereiding: 15 min Oven: 15 min Rijzen: 1 uur Stuks: 2 Kilocalorieën: 969 kcal in totaal | 485 kcal per stuk Kosten bij : €2,29 in totaal | €1,15 per stuk Geplaatst op: 1 maart 2024 Laatst bijgewerkt: 1 maart 2024
Ingrediënten
Deeg
500 gram bloem
7 gram gist
10 gram zout
300 ml water
2 eetlepels olijfolie
Topping
100 gram crème fraîche
1 rode ui
150 gram spekjes
Zout, peper
Optioneel: rucola
Materiaal
Bakplaat
Beslagkom
Bereiding
Flammkuchen
- Doe de ingrediënten voor het deeg bij elkaar en meng tot een deeg. Kneed ongeveer 10 minuten.
- Na het kneden ziet het er zo uit. Vet een beslagkom in met een dun laagje olie. Dat zorgt ervoor dat je deeg er na het rijzen makkelijk uit komt.
Doe je deeg dan in de beslagkom en doe vershoudfolie of een natte theedoek over de kom. Laat 60 minuten rijzen op een warme plek.
- Snijd ondertussen een rode ui in halve ringen.
- Verdeel het deeg in tweeën en rol het uit.
- Leg het deeg op een met bakpapier bedekte bakplaat. Besmeer met crème fraîche en doe de rode ui en spekjes erop.