Flammkuchen


Totale tijd: 1 uur en 30 min
Bereiding: 15 min
Oven: 15 min
Rijzen: 1 uur
Stuks: 2
Kilocalorieën: 969 kcal in totaal | 485 kcal per stuk
Kosten bij : €2,29 in totaal | €1,15 per stuk
Geplaatst op: 1 maart 2024
Laatst bijgewerkt: 1 maart 2024

Ingrediënten

1
10
Voor 2 stuks
Deeg
  • 500 gram bloem
  • 7 gram gist
  • 10 gram zout
  • 300 ml water
  • 2 eetlepels olijfolie

Topping
  • 100 gram crème fraîche
  • 1 rode ui
  • 150 gram spekjes
  • Zout, peper
  • Optioneel: rucola

Materiaal
  • Bakplaat
  • Beslagkom

Bereiding

Flammkuchen
- Doe de ingrediënten voor het deeg bij elkaar en meng tot een deeg. Kneed ongeveer 10 minuten.

- Na het kneden ziet het er zo uit. Vet een beslagkom in met een dun laagje olie. Dat zorgt ervoor dat je deeg er na het rijzen makkelijk uit komt. Doe je deeg dan in de beslagkom en doe vershoudfolie of een natte theedoek over de kom. Laat 60 minuten rijzen op een warme plek.

- Snijd ondertussen een rode ui in halve ringen.

- Verdeel het deeg in tweeën en rol het uit.

- Leg het deeg op een met bakpapier bedekte bakplaat. Besmeer met crème fraîche en doe de rode ui en spekjes erop.

- Bak gedurende 15-20 minuten op 200°C.

Resultaat