Griesmeelpudding


Totale tijd: 5,5 uur
Bereiding: 20 min
Koelen: 5 uur
Personen: 4
Kilocalorieën: 504 kcal in totaal | 126 kcal per portie
Kosten bij : €1,25 in totaal | €0,31 per portie
Geplaatst op: 29 november 2024
Laatst bijgewerkt: 29 november 2024

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Griesmeelpudding
  • 100 mL vruchtensap
  • 400 mL melk
  • 40 gram griesmeel
  • 0,5 zakje vanillesuiker of 1 theelepel vanille-extract
  • 30 gram suiker

Materiaal
  • Puddingvorm (je kunt ook een plastic puddingvorm van de supermarkt hergebruiken)
  • Kookpan of steelpannetje

Bereiding

Griesmeelpudding
- Hergebruik je een puddingvorm van de supermarkt, zorg dan dat je het gaatje van buiten goed afplakt met plakband o.i.d.
- Vul de puddingvorm met vruchtensap en zet deze in de vriezer. Gebruik je een puddingvorm zonder gaatje onderin, zet er dan een sateprikker in (omwikkeld met vershoudfolie). Zo zorg je er later voor dat er lucht de pudding in kan, zo kan ie beter uit de vorm komen (en je ziet er niks van!).

- Zet de vorm met vruchtensap ongeveer 30 minuten in de vriezer.
- Maak de griesmeelpap: verwarm de melk met de (vanille)suiker. Als deze aan de kook is, voeg je de griesmeel eraan toe. Roer 3-5 minuten door, tot je ziet dat het echt een dikkere substantie wordt.

- Haal de vorm uit de vriezer. Doe het griesmeelmengsel erbovenop. Doordat de vruchtensap bevroren is, mengt deze nu niet met de griesmeelpudding.

- Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast, liefst langer.

Resultaat