Totale tijd: 2 uur - 2 uur en 30 min Bereiding: 2 uur - 2 uur en 30 min Personen: 4 Kilocalorieën: 2523 kcal in totaal | 631 kcal per portie Kosten bij : €12,11 in totaal | €3,03 per portie Geplaatst op: 22 maart 2024 Laatst bijgewerkt: 22 maart 2024
Ingrediënten
Boemboe
1-2 uien
2 teentjes knoflook
2-3 cm gember
Optioneel: 1 theelepel sambal
Optioneel: 30 gram cashewnoten
1 theelepel laos
1 theelepel kurkuma
1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
1 theelepel komijn
En de rest
600 gram sukadelappen, riblappen of runderlappen
200 mL kokosmelk
1 stengel citroengras (sereh)
1 limoen of gedroogde limoen of 2 limoenbladeren
0,5 bouillonblokje
150 mL water
Zout, peper
Serveer met:
300 gram rijst
800 gram sperziebonen
Materiaal
Braadpan
Optioneel: hakmolen, food processor of blender
Bereiding
Boemboe
- Snijd de uien en doe deze in een hakmolen/food processor/blender. Schil de gember en doe deze samen met de knoflook bij de uien in. Hak tot het eruit ziet als
onderstaande foto (of nog kleiner).
- Voeg de kruiden toe en blend nog een keer.
- Als je een food processor of blender hebt, kun je de boemboe wat kleiner hakken tot je echt een pasta hebt. In dat geval voeg je ook cashewnoten toe (en zo nodig
een eetlepel olie).
Indonesische Beef rendang
- Snijd het vlees in stukken en bak dit in een braadpan tot het rondom net niet bruin is.
- Voeg dan ook de boemboe toe en roer goed om. Bak de boemboe 5 minuten.
- Voeg dan de limoen, citroengras en kokosmelk toe. Voeg nog een beetje water toe zodat het geheel net onder water staat.
- Laat het geheel 1,5-2 uur stoven. Haal de laatste 20-30 minuten de deksel eraf zodat de saus een beetje in kan dikken.
- Kook ondertussen de rijst en de sperziebonen. Eventueel haal je de sperziebonen op het laatst nog door de rendang-saus.