Totale tijd: 3 uur Bereiding: 40 min Personen: 4 Kilocalorieën: 2510 kcal in totaal | 628 kcal per portie Kosten bij : €9,57 in totaal | €2,39 per portie Geplaatst op: 26 januari 2024 Laatst bijgewerkt: 26 januari 2024
Ingrediënten
Boeuf bourguignon
100-150 gram spekjes
2 uien
400 gram sukadelappen, riblappen of runderlappen
1 eetlepel bloem (alternatief: maizena)
Zout, peper
70 gram tomatenpuree (=1 blikje)
Optioneel: 1 eetlepel appelstroop
200 mL wijn (je kunt dit ook vervangen door water)
200 mL water
1 bouillonblokje (runderbouillon)
400 gram wortels
400 gram champignons
2 laurierblaadjes
Serveer met 1000 gram aardappelen
*Variatie: zonder champignons: stoofvlees
Variatie: zonder groenten: hachee
Materiaal
Braadpan
Bereiding
Stoofvlees
- Snijd de uien, wortels en champignons. Snijd het vlees in stukjes van ongeveer 2x3 cm.
- Bak de spekjes, voeg na 5 minuten ook de uien toe.
- Optioneel: bak nu ook de champignons mee. Je kunt er ook voor kiezen om deze later toe te voegen samen met de wortels.
- Haal de uien en spekjes (en champignons) even uit de pan en leg ze apart op een bord.
- Bak daarna het vlees zodat de buitenkant bruin is. Het hoeft niet door en door gaar te zijn.
- Als het vlees aan de buitenkant bruin is, doe je er een eetlepel bloem bij, roer goed om. Doe dan de stroop en tomatenpuree erbij en roer weer om.
- Voeg de spekjes, uien, champignons en wortels toe. Voeg wijn en/of water toe zoat het geheel net onder water staat. Voeg ook het bouillonblokje en laurierblaadjes toe.
- Laat gedurende minimaal 1,5 uur op een laag vuur sudderen, met de deksel op de pan. Roer af en toe.
- Optioneel: schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook deze de laatste 30-45 minuten mee tot ze gaar zijn.