Japanse curry (Katsu curry)


Totale tijd: 30 - 40 min
Bereiding: 30 - 40 min
Personen: 4
Kilocalorieën: 1710 kcal in totaal | 428 kcal per portie
Kosten bij : €4,52 in totaal | €1,13 per portie
Credits: Pepijn <3 (ペップさんは料理を書きました!)
Geplaatst op: 15 november 2024
Laatst bijgewerkt: 15 november 2024

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Japanse curry
  • 2 uien
  • 600 gram wortels
  • 400 gram aardappel
  • 450 mL water
  • 200 gram rijst
  • 4 kipschnitzels
  • 80 gram golden curry (bijvoorbeeld deze, ze hebben ook deze bij de AH

Materiaal
  • Hapjespan of wokpan met deksel
  • Koekenpan
  • Kookpan

Bereiding

Japanse curry (Katsu curry)

1
Snijd de uien, wortels en aardappelen in blokjes (van 0.5-1 cm). Bak ze ongeveer 5 minuten in de pan.
2
Voeg dan het water toe, doe de deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes borrelen.
3
Kook ondertussen de rijst.
4
Bak de kipschnitzels knapperig.
5
Voeg de golden curry toe aan de pan en roer ongeveer 5 minuten door zodat de curry goed gemengd is.
6
Snijd de kipschnitzel in reepjes.
7
Schep je bord op: de ene helft rijst, de andere helft curry, de kipschnitzel bovenop.

Resultaat